Lampenwinkels Nederland gehalveerd

Dinsdag 07 november 2023

Volgens Bolddata is het aantal Nederlandse lampenwinkels in de afgelopen 15 jaar bijna gehalveerd, terwijl het online winkelen een groeiende trend vertoont. Van de 400 lampenwinkels in 2008 er in 2023 nog maar 235 over.
Lampenwinkels Nederland gehalveerd

Dit jaar alleen al daalde het aantal fysieke lampenwinkels met 9,6%. 25 Winkels moesten definitief hun deuren sluiten, in vijftien jaar tijd verdwenen 165 speciaalzaken (41%). Volgens Bolddata wordt dit mede veroorzaakt doordat lampenwinkels vaak eenmanszaken zijn, die geen opvolging hebben.

 

Steeds meer handel van verlichtingswinkels verschuift naar de online verkoop. 62% Heeft nu een webshop en dit aantal groeit, in 2023 kwamen er al vier bij. Natuurlijk wordt verlichting daarnaast ook volop in gemengde zaken verkocht.

 

Het landschap van lampenwinkels in Nederland is geografisch divers. Amsterdam spant de kroon met maar liefst 25 winkels, goed voor meer dan 10% van het totaal. Den Haag en Rotterdam volgen met elk vijftien lampenwinkels. Op provinciaal niveau voeren Zuid-Holland met 18% van de lampenwinkels de lijst aan, gevolgd door Noord-Holland met 17% en Noord-Brabant met 15%. Samen vertegenwoordigen deze drie provincies de helft van alle lampenwinkels in Nederland.Links

www.bolddata.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, outdoor, tuin, verlichting, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, failliet, bankroet, sluiting, webshop

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Meer topmerken op Orgatec
Van 22 tot 25 oktober 2024 vindt Orgatec opnieuw plaats op het beursterrein van Keulen. De beursorganisatie meldt dat steeds meer grote merken zich voor het evenement hebben aangemeld.
lees verder
 
Growing Homes - Meubelbeurs 2024
lees verder
Daling omzet meubelwinkels
De Nederlandse detailhandel zette bijna 4% meer om in eerste kwartaal 2024, maar de meubelwinkels daalden in omzet.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden