Lampenwinkels Nederland gehalveerd

Dinsdag 07 november 2023

Volgens Bolddata is het aantal Nederlandse lampenwinkels in de afgelopen 15 jaar bijna gehalveerd, terwijl het online winkelen een groeiende trend vertoont. Van de 400 lampenwinkels in 2008 er in 2023 nog maar 235 over.
Lampenwinkels Nederland gehalveerd

Dit jaar alleen al daalde het aantal fysieke lampenwinkels met 9,6%. 25 Winkels moesten definitief hun deuren sluiten, in vijftien jaar tijd verdwenen 165 speciaalzaken (41%). Volgens Bolddata wordt dit mede veroorzaakt doordat lampenwinkels vaak eenmanszaken zijn, die geen opvolging hebben.

 

Steeds meer handel van verlichtingswinkels verschuift naar de online verkoop. 62% Heeft nu een webshop en dit aantal groeit, in 2023 kwamen er al vier bij. Natuurlijk wordt verlichting daarnaast ook volop in gemengde zaken verkocht.

 

Het landschap van lampenwinkels in Nederland is geografisch divers. Amsterdam spant de kroon met maar liefst 25 winkels, goed voor meer dan 10% van het totaal. Den Haag en Rotterdam volgen met elk vijftien lampenwinkels. Op provinciaal niveau voeren Zuid-Holland met 18% van de lampenwinkels de lijst aan, gevolgd door Noord-Holland met 17% en Noord-Brabant met 15%. Samen vertegenwoordigen deze drie provincies de helft van alle lampenwinkels in Nederland.Links

www.bolddata.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, outdoor, tuin, verlichting, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, failliet, bankroet, sluiting, webshop

Gerelateerd nieuws
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder
 
Angela van Dongen naar Upstairs
lees verder
Syphasfera voor binnen
De Syphasfera lamp, uit de outdoor collectie van Catellani & Smith, is opnieuw vormgegeven door de Italiaanse fabrikant.
lees verder
BMWK steunt Imm talenten
Het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en Klimaatactie (BMWK) zal in 2024 opnieuw de deelname van innovatieve jonge bedrijven aan Imm Cologne ondersteunen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden