Jubileummodellen Natuzzi

Dinsdag 23 april 2024

Natuzzi Italia koos het podium van de Milan Design Week 2024 om het startschot te geven voor een uitgebreid programma van evenementen en projecten om de vijfenzestigste verjaardag van het merk te vieren.
Jubileummodellen Natuzzi
Jubileummodellen Natuzzi Jubileummodellen Natuzzi Jubileummodellen Natuzzi Jubileummodellen Natuzzi

De flagshipstore van Natuzzi in via Durini, waarvan de architecturale elementen en de lay-out opnieuw werden bekeken, is het podium voor de nieuwe collectie The Circle of Harmony - 65th Anniversary, die de evolutie van het merk tussen verleden, heden en toekomst vertelt aan de hand van de projecten van Karim Rashid, Andrea Steidl en Simone Bonanni.

 

De nieuwe Comfortness collectie wordt vervolledigd met de nieuwe sofa's Mindful en Snail (foto 1), beide ontworpen door het Natuzzi Design Center. Memoria (foto 2) is een nieuw ontwerp van Karim Rashid. Het is een modulaire sofa die geïnspireerd is op het gevoel van gastvrijheid en nabijheid dat kenmerkend is voor de Apulische cultuur: organische vormen en kronkelende lijnen - die doen denken aan de zachte heuvels van de regio. De verschillende modules maken lineaire of hoekige configuraties mogelijk, wat volgens de designer zorgt voor maximale veelzijdigheid, terwijl de armleuningen die terugliggen van de zitting een onverwachte asymmetrie creëren die het perspectief van de bank ondersteunt.

 

Voor zijn eerste project in samenwerking met Natuzzi laat Andrea Steidl zich inspireren door de Apulische architecturen uit het Frederickiaanse tijdperk van de dertiende eeuw: net als de grote Frederickiaanse kastelen heeft de nieuwe Mirai sofa (foto 3 en 4) een structuur met een sterke persoonlijkheid, maar is tegelijkertijd licht. Dankzij een slimme optische illusie lijken de lijnen van de bank - net als die van de kastelen - uiteen te lopen, om vervolgens weer samen te komen. De sofa bestaat uit individuele elementen die samengehouden worden door een houten structuur waarop lichte en zachte volumes rusten.

 

De samenwerking tussen Natuzzi en Simone Bonanni gaat verder met Momento (foto 5). De bank is ontworpen als een moderne puzzel en geïnspireerd op de typische droge stenen muren van het Apulische platteland, die, in een alchemie van evenwicht en technische wijsheid, geen bindmiddelen of mortels nodig hebben om bij elkaar te blijven. De compositorische veelzijdigheid van Momento biedt veel configuratie mogelijkheden.Links

www.natuzzi.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, slapen, slaap, slaapkamer, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, eetkamer, trend, trends, milaan, woontrends, interieurtrends, presentatie, presenteren, etaleren, tuin, buiten, terras, balkon, decoratie, meubel, meubilair, salonedelmobile, #salonesatellite, #natuzzi

Gerelateerd nieuws
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder
Kettal van vele markten thuis
Fabrikant Kettal staat natuurlijk bekend om zijn (outdoor)meubelen. Het bedrijf maakt echter ook paviljoens en introduceert dit voorjaar een belcel, voor thuis of op kantoor.
lees verder
 
Speciale editie Swan stoel
lees verder
W. Schillig sluit herstructurering af
Goed nieuws voor W. Schillig, de insolventieprocedure die vorig jaar startte, wordt bijna afgerond. Dit geeft goede hoop voor de toekomst van de firma uit Opper-Franken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden