Interieur zorgt voor stress

Dinsdag 03 oktober 2023

Maar liefst zes op de tien Nederlanders ervaart stress door een rommelig huis. Dat blijkt uit consumentenonderzoek uitgevoerd in opdracht van Blokker, onder een representatieve groep Nederlanders.
Interieur zorgt voor stress

Nu het najaar start en mensen meer tijd binnenshuis doorbrengen, vindt Blokker het belangrijk te weten wat de consument drijft en waar zij zich mee bezig houden als het gaat om het creëren van gezelligheid. In een land waar thuis en gezelligheid vaak hand in hand gaan, ervaren mensen gevoelens van jaloezie en onzekerheid over hun eigen wooninrichting. Eén op de drie (34%) mensen is weleens jaloers op het interieur van anderen en bijna een kwart (23%) zou willen dat hun eigen huis gezelliger was. Bovendien weet bijna één op de vijf niet goed hoe ze hun interieur gezelliger kunnen maken. Ondanks de jaloerse gevoelens vindt 73% van de mensen hun eigen huis wél gezellig.

 

Na de zomer speelt het leven zich weer meer binnenshuis af. Meer dan de helft (57%) van de respondenten vindt de winter het gezelligste seizoen en Kerstmis is voor 51% hét moment om het huis gezellig te maken. Daarmee wordt duidelijk dat de seizoenen en sfeer nauw met elkaar verbonden zijn.

 

Om het gezellig te maken, wisselt maar liefst vier op de vijf (79%) mensen weleens iets in hun interieur. Er wordt vooral gewisseld met bloemen en planten (70%), lampen (63%) en kussens (61%). Opvallend is dat jongeren anders naar hun inrichting kijken. Drie op de vijf jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar (60%) wisselt het liefst met kaarsen(houders) en twee op de vijf (40%) van deze leeftijdsgroep gebruikt boeken om het gezellig te maken.

 

Interessant is dat vrouwen het hele jaar door aanpassingen doen om het huis gezellig te maken (50%), terwijl mannen minder vaak de behoefte voelen om hun leefruimte aan te passen (33%). Daarnaast kan een rommelig huis, vooral onder vrouwen, leiden tot stress. Maar liefst twee derde van de vrouwen (66%) ervaart stress als het huis niet opgeruimd is. Mannen hebben daar minder last van; meer dan de helft van de mannen (54%) ervaart géén stress als het huis rommelig is.

 

'Je thuis is bedoeld als een plek voor rust en ontspanning. Blokker kan helpen om gevoelens van stress en onzekerheid weg te nemen, omdat wij alles in huis hebben om een opgeruimd en sfeervol huis te creëren. Wij zijn immers niet voor niets al jaren dé expert op het gebied van huishouden en gezelligheid,' zegt Jeanine Holscher, ceo van Blokker.Links

www.blokker.nl

Tags

nieuws, interieur, stress, ontspanning, jaloezie, vrouwen, opruimen, rommelig, rust, huishouden, gezelligheid, onderzoek, leefruimte, lampen, kussens, planten, bloemen, kaarsen, sfeer, seizoen, #blokker

Gerelateerd nieuws
Elegante deurmatten in interieur
[Sponsored artikel] - Bij de inrichting van je woning zorg je er onder meer voor dat je meubels bij elkaar passen de muren een mooie kleur krijgen en kunstwerken aan de wand hangen. Maar heb je ook aan een passende deurmat gedacht?
lees verder
Ontwerptalent op Trendz
Iedereen die zich professioneel met woonaccessoires bezig houdt is van 25, 26 en 27 augustus weer welkom in Evenementenhal Gorinchem, voor vakbeurs Trendz. Op het evenement zijn ook verschillende ontwerptalenten aanwezig.
lees verder
 
K+R Interior Concepts failliet
lees verder
Lifestyle beurs Nordstil komt eraan
Geïnspireerd worden door de nieuwste trends en innovaties in de wereld van lifestyleproducten, geschenkartikelen en woningdecoratie? Nordstil, dé lifestyle vakbeurs, staat binnenkort weer voor de deur in het bruisende Hamburg.
lees verder
Vlaamse industrie bepleit daadkracht
De vier algemeen directeuren van de grootste industriële sectorfederaties in Vlaanderen hebben een opiniestuk gepubliceerd getiteld ‘Dringend gezocht: politieke daadkracht voor een sterke en veerkrachtige industrie’.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden