Interieur zorgt voor stress

Dinsdag 03 oktober 2023

Maar liefst zes op de tien Nederlanders ervaart stress door een rommelig huis. Dat blijkt uit consumentenonderzoek uitgevoerd in opdracht van Blokker, onder een representatieve groep Nederlanders.
Interieur zorgt voor stress

Nu het najaar start en mensen meer tijd binnenshuis doorbrengen, vindt Blokker het belangrijk te weten wat de consument drijft en waar zij zich mee bezig houden als het gaat om het creëren van gezelligheid. In een land waar thuis en gezelligheid vaak hand in hand gaan, ervaren mensen gevoelens van jaloezie en onzekerheid over hun eigen wooninrichting. Eén op de drie (34%) mensen is weleens jaloers op het interieur van anderen en bijna een kwart (23%) zou willen dat hun eigen huis gezelliger was. Bovendien weet bijna één op de vijf niet goed hoe ze hun interieur gezelliger kunnen maken. Ondanks de jaloerse gevoelens vindt 73% van de mensen hun eigen huis wél gezellig.

 

Na de zomer speelt het leven zich weer meer binnenshuis af. Meer dan de helft (57%) van de respondenten vindt de winter het gezelligste seizoen en Kerstmis is voor 51% hét moment om het huis gezellig te maken. Daarmee wordt duidelijk dat de seizoenen en sfeer nauw met elkaar verbonden zijn.

 

Om het gezellig te maken, wisselt maar liefst vier op de vijf (79%) mensen weleens iets in hun interieur. Er wordt vooral gewisseld met bloemen en planten (70%), lampen (63%) en kussens (61%). Opvallend is dat jongeren anders naar hun inrichting kijken. Drie op de vijf jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar (60%) wisselt het liefst met kaarsen(houders) en twee op de vijf (40%) van deze leeftijdsgroep gebruikt boeken om het gezellig te maken.

 

Interessant is dat vrouwen het hele jaar door aanpassingen doen om het huis gezellig te maken (50%), terwijl mannen minder vaak de behoefte voelen om hun leefruimte aan te passen (33%). Daarnaast kan een rommelig huis, vooral onder vrouwen, leiden tot stress. Maar liefst twee derde van de vrouwen (66%) ervaart stress als het huis niet opgeruimd is. Mannen hebben daar minder last van; meer dan de helft van de mannen (54%) ervaart géén stress als het huis rommelig is.

 

'Je thuis is bedoeld als een plek voor rust en ontspanning. Blokker kan helpen om gevoelens van stress en onzekerheid weg te nemen, omdat wij alles in huis hebben om een opgeruimd en sfeervol huis te creëren. Wij zijn immers niet voor niets al jaren dé expert op het gebied van huishouden en gezelligheid,' zegt Jeanine Holscher, ceo van Blokker.Links

www.blokker.nl

Tags

nieuws, interieur, stress, ontspanning, jaloezie, vrouwen, opruimen, rommelig, rust, huishouden, gezelligheid, onderzoek, leefruimte, lampen, kussens, planten, bloemen, kaarsen, sfeer, seizoen, #blokker

Gerelateerd nieuws
Extra fondsen winkelgebieden
Negen Nederlandse dorpen en steden krijgen in totaal € 26 miljoen om hun winkelgebied te versterken en levendig te houden. Het ministerie van Economische Zaken financiert dit vanuit het fonds ‘Impulsaanpak Winkelgebieden’.
lees verder
 
Nieuwe reorganisatie Signify
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder
Partnership Nobel Capital en Comafin
De Comafin Groep, een vooraanstaande franchiseorganisatie in de woninginrichtingsbranche, heeft een samenwerking aangekondigd met Nobel Capital Partners.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden