Homes for Our Time 2

Zaterdag 17 september 2022

Dit boek is de tweede editie van Tachenís duizelingwekkende selectie van moderne huizen over de hele wereld. Klimaat, milieu, geschiedenis en technologie transformeren architectuur wereldwijd.
Homes for Our Time 2
Homes for Our Time 2 Homes for Our Time 2

Het tweede deel in de serie Homes for Our Time documenteert deze architectonische woningrevolutie. Welke rol spelen huizen in onze bedreigde wereld? Hoe kunnen ze innoveren?

 

In Sri Lanka creëerde Palinda Kannangara de Frame Holiday Structure met een budget van $40.000. Het huis is gebouwd van stalen steigers, zichtbare bakstenen en houten vloeren en kan gemakkelijk worden gedemonteerd en verplaatst, zodat het zich kan aanpassen aan de realiteit van de nabijgelegen overstromingsvlakte.

Het Fortunata-huis van Luciano Lerner Basso in Brazilië herbergt de omringende natuur: het werd gebouwd rond een boom van een bedreigde diersoort en staat op palen om de bosbodem niet te verstoren.

Miller Hull's Loom House in de buurt van Seattle wordt 's werelds meest milieuvriendelijke woningrenovatie genoemd vanwege de afhankelijkheid van gerecyclede materialen en het efficiënte energieverbruik.

 

De moderne architectuurgeschiedenis is vooral vanuit een westers perspectief bekeken en gevormd door mannen. Meer dan 60 gebouwen uit Vietnam, Zuid-Afrika, India, China en daarbuiten - ontworpen door mannen, vrouwen en collectieven - markeren het einde van dit tijdperk. Er is niet langer een overheersende stijl en die zal er waarschijnlijk ook nooit meer zijn. Met foto's van gerenommeerde architectuurfotografen en nauwkeurige beschrijvingen en tekeningen van architectenbureaus brengt Philip Jodidio de diverse, duurzame architectuur van de toekomst in kaart. De particuliere woningen variëren van bescheiden tot extravagant. Een mooi huis is altijd ook een droom - en dit boek nodigt je uit om dat te doen.

 

Homes For Our Time. Contemporary Houses around the World. Vol 2. | Philip Jodidio | ISBN/EAN 9783-836587006| Gebonden | 464 blz. | 24.6 x 37.2 cm | 1.47 kg | € 60 (€ 7 verzendkosten, orders boven € 75 geen) | Engels, Frans en Duitstalig. Bestellen!Links

www.taschen.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, project, kantoor, hospitality, boek, architectuur, stijl, design, ontwerp, boek, designers, interieurarchitecten, architecten, #HomesForOurTimeContemporaryHousesaroundtheWorld2, #HomesForOurTime2, #ContemporaryHousesaroundtheWorld, #Taschen

Gerelateerd nieuws
Consumenten minder somber
Nederlandse consumenten waren in maart voor de vijfde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog laag.
lees verder
Aribert Guiking overleden
Freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
lees verder
 
Terugkoop Exterioo en Juntoo
lees verder
Nieuwe deelnemers Incoda 2023
Organisator Easyfairs van de interieurtextielvakbeurs Incoda in Gorinchem kondigt nieuwe merken aan voor de komende editie in september 2023.
lees verder
Beurs Eigen Huis bijna van start
De beurs Eigen Huis vindt dit voorjaar weer plaats, ditmaal van 24 t/m 26 maart. Zoals gewoonlijk in Jaarbeurs Utrecht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden