Compleet aanbod op Heimtextil 2023

Donderdag 10 november 2022

Na een paar corona jaren is er begin januari weer een volledige Heimtex beurs, met alle vaste onderdelen die daarbij horen. Tijdens een persconferentie zijn de plannen toegelicht door de Messe Frankfurt.
Compleet aanbod op Heimtextil 2023
Compleet aanbod op Heimtextil 2023 Compleet aanbod op Heimtextil 2023 Compleet aanbod op Heimtextil 2023 Compleet aanbod op Heimtextil 2023

Namens de Heimtextil gaf Meike Kern (foto 4), director household textiles, een uitgebreide toelichting op de plannen voor de textielbeurs in 2023. Allereerst is duidelijk dat de Messe Frankfurt blij is dat er weer volledige beurzen georganiseerd kunnen worden, waarbij het afwachten is of er bijvoorbeeld bezoek te verwachten is uit China vanwege de zeer strenge coronamaatregelen die daar nog steeds gelden.

 

Als eerste stap richting deze normale Heimtextil editie is er in juni een kleinere zomereditie geweest, die een goede aanzet is gebleken voor de komende editie, traditioneel weer begin januari.

 

Messe Frankfurt heeft een uitgebreid platform voor de textielwereld, genaamd het Texpertise NetwerkHeimtextil is onderdeel van dit platform, met de beurs in Frankfurt als belangrijkste activiteit voor het de interieurmarkt. Binnen dit platform worden niet alleen beurzen georganiseerd, maar wordt er ook veel gedaan aan opbouwen van netwerken en kennisdeling.

 

Voor deze editie van de beurs Heimtextil hebben zich momenteel zo’n 2.200 exposanten aangemeld. Weliswaar nog niet zoveel als voorheen (circa 3.000), maar nog altijd veruit het grootste aanbod ter wereld in deze markt voor één beurs. Het aantal exposanten uit de Benelux landen is ongeveer de helft is van de beurs voor de corona–pandemie. Messe Frankfurt bespeurt een bepaalde terughoudendheid bij potentiële exposanten vanwege de matige economische ontwikkelingen en het feit dat een aantal bedrijven nog even willen afwachten hoe de beurs zich gaat ontwikkelen. Tevens zijn een aantal vroegere exposanten helaas failliet gegaan.

 

De huidige groep exposanten komen voor 90% niet uit Duitsland. Meike Kern: 'De Duitse aanbieders kiezen momenteel voor regionale beurzen om klanten te ontmoeten. Dit zal waarschijnlijk tijdelijk zijn, want ze gaan de grote groep internationale klanten daarmee missen. Wij verwachten dat er in de nabije toekomst een aantal weer gaan deelnemen aan de Heimtextil.'

 

Het is de verwachting dat het 2-3 jaar zal duren, voordat de 'oude' bezetting weer helemaal hersteld is. De uitstraling en resultaten van de komende beurs zullen daarbij zeker een rol spelen. Messe Frankfurt heeft uitgebreid onderzoek laten doen naar trends in de textielmarkt en daaruit bleek dat in de Beneluxlanden vooral duurzaamheid en de groei van functioneel textiel heel sterk aanwezig in. Deze trends zien ze ook in andere landen, vandaar dat deze thema's ook terugkomen in het aanbod van de beursorganisatie.

 

In het aanbod is huishoudtextiel, interieurtextiel en raamdecoratie goed vertegenwoordigd. Een nieuw segment is Fibers and Yarns (vezels en garens) in hal 4.2.  Ook het segment slapen is goed vertegenwoordigd en dit wordt ondersteund door een speciaal congres (Sleep and More) en speciale Sleep tours, die de belangstellenden langs de laatste innovaties leidt.

 

Duurzaamheid, circulariteit en dergelijke zijn een doorlopend thema op de hele beurs. Dit wordt vertaald in een speciaal gedeelte, Green Village, met aandacht voor informatie en materialen op basis van duurzaamheidskenmerken. Verder is er ook een Green Directory (waar vind ik duurzame materialen/producten) en een speciale Green Tour.

 

Belangrijk onderdeel van de Heimtextil beurs zijn altijd de trendpresentatie en -voorspellingen. Deze worden samengesteld door drie trendburo’s, waarvan het Engelse Frankin Mill dit jaar de uitvoerder is. Deze trends staan deze editie gepresenteerd in hal 9. In een volgende bijdrage zullen wij de besproken trends uitgebreid toelichten.

 

Heimtextil 2023 wordt een feest van het interieur, maar wel anders. Meike Kern: 'De beurs heeft een andere opzet dan voorgaande edities en dat is ook goed. Dat prikkelt weer alle bezoekers om de beurs uitgebreid te verkennen en niets over te slaan. Deze herschikking zal leiden tot het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, daarvan zijn wij overtuigd.'

 

Heimtextil wordt georganiseerd door de Messe Frankfurt, van 10 t/m 13 januari 2023.Links

www.messefrankfurt.com
www.heimtextil.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, heimtex, #heimtex, #Heimtextil, #trendcouncil

Gerelateerd nieuws
Nieuwe eigenaar Casa
Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
lees verder
Duurzaam programma
Voor de start van Techtextil in Frankfurt, introduceert Beaulieu Fibres International zijn Sustainable Fibres Program om vezels een nieuwe vorm te geven voor duurzame oplossingen.
lees verder
Grootste Emma Sleep winkel
Emma Sleep opent een nieuwe winkel in Amsterdam, die gelijk de grootste is van het bedrijf.
lees verder
Green House collection
Moooi introduceert de nieuwe Green House Beddengoed Collectie. Leverbaar vanaf najaar 2024, ontwikkeld in samenwerking met Bedding House.
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als ht evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden