Floored by Nature

Dinsdag 17 mei 2022

Het thema van Domotex 2023 is Floored by Nature, dat zich richt op de actualiteit van de dag, zoals schaarste, duurzaamheid, gezondheid, maar ook op nieuwe marktkansen in een snel veranderende omgeving.
Floored by Nature

Floored by Nature is het thema van Domotex 2023, dat van 12 tot 15 januari plaatsvindt in Hannover. Actueler dan ooit gaat het thema in op de vragen over gezond, natuurlijk en duurzaam leven in onze werk- en leefomgeving. Op waarden gebaseerde thema's en vraagstukken rond verantwoordelijkheid voor ons milieu en de natuur staan ​​op de agenda van Domotex.

 

Floored by Nature staat ook voor de fascinatie die de natuur uitstraalt als inspiratiebron en dient als perfect rolmodel. Deutsche Messe, de organisator van Domotex, de toonaangevende internationale vakbeurs voor tapijten en vloerbedekking nodigt alle deelnemers aan de 33e editie uit om een ​​nieuw perspectief te werpen op het centrale ruimtelijke element van vloeren. Nieuwe toepassingsgebieden, trends en innovaties wachten om ontdekt te worden op debeurs.

Acht maanden voor Domotex 2023 zijn de beursruimtes al goed volgeboekt. Zowel organisatoren als exposanten zijn optimistisch en anticiperen op een sterk evenement, dat wederom zal worden georganiseerd als een vakbeurs inclusief digitale deelnames.

 

Drie focusonderwerpen vormen de basis voor het hoofdthema: Connecting Markets, Conscious Living en Colourful Nature.

 

Connecting Markets benadrukt de noodzaak om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Markten zijn in een constante staat van transformatie: voortdurend veranderende import- en exportrelaties, leveringsrelaties, leveringsknelpunten, stijgende energie- en productiekosten, digitale diensten en nieuwe online handelsplatforms veranderen de economie. Digitale technologieën bieden de mogelijkheid om nieuwe collecties over verkoopvloeren en landsgrenzen heen te lanceren en om verbinding te maken met bestaande klanten. Met name sociale media zijn naast de stationaire detailhandel ook een belangrijk verkoopkanaal geworden in de vloerenindustrie.

 

Conscious Living oftewel bewust leven impliceert het verlangen naar gezond leven en werken, de toewijding aan milieuvriendelijke materialen en productieprocessen met als doel het creëren van evenwichtige en tegelijkertijd trendbewuste woon- en welzijnsruimtes. Dit focusonderwerp zet de implementatie van innovatieve oplossingen en het circulair materiaalgebruik op de voorgrond.

 

Colourful Nature presenteert de natuur als nieuw brandpunt als inspiratiebron voor trendy ontwerpen, kleurenspel en patronen. De natuur fascineert niet alleen met haar perfecte recyclingsystemen en een gedoseerd gebruik van hulpbronnen, maar ook met haar wisselende en verrassende spel van kleuren, vormen, patronen en trendy ontwerpen - die tot uiting komen in perfecte woon- en feelgood ruimtes.

Deze vormen en patronen zijn terug te vinden op tapijten en vloeren voor elk gebruiksgebied, waaronder in de projectsector. Maar ook tapijten, houten en composietvloeren voor buitenruimtes en als gevolg van het toenemend samenvoegen van binnen- en buitenruimtes. Hierdoor kunnen vloerbedekkingen zowel als decoratie als eenheid met meubelen en stoffen worden gezien en leveren ze met hun veelzijdigheid een belangrijke bijdrage aan de sfeer in een ruimte.

 

De volgende editie van Domotex is een hybride evenement van 12 t/m 15 januari (donderdag t/m zondag) 2023 in het Hannover Exhibition Centre.Links

www.domotex.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, linoleum, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, kelims, zieglers, entreemat, mat, entree, deurmat, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, vakdagen, vakbeurs, trend, outdoor, #domotex, #domotex2023, #deutschemesse, #hannovermesse, #messe

Gerelateerd nieuws
 
Jan Dossche jarig!
lees verder
 
Geinspireerd op de natuur
lees verder
 
Introductie Novilon Nova Luxe
lees verder
Succesvolle borrel Interieur Club
Vrijdag 17 juni organiseerde De Interieur Club weer een succesvolle netwerkborrel bij Cosentino City in Amsterdam.
lees verder
Musthaves voor fijne woonkamer
[Sponsored artikel] - De woonkamer is doorgaans de plek voor ontspanning. Daarom is het fijn als je na een lange werkdag een plek hebt waar je je helemaal thuis voelt en een fijne sfeer hangt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden