Findyourgroup koopt Ergoshop

Woensdag 21 september 2022

De Ergoshop, specialist op het gebied van ergonomie en importeur van Höganäs-bureaustoelen, is overgenomen door investeerder Findyour Equity Partners (Findyourgroup).
Findyourgroup koopt Ergoshop

Na de eerdere overnames van Backshop en Officetopper is met de overname van de Ergoshop verder invulling gegeven aan de ingeslagen buy-and-buildstrategie voor de divisie werkplekken. Door de overname ontstaat een groep met in totaal 60 werknemers en een verwachte omzet van ruim € 20 miljoen.

 

De Ergoshop (www.ergoshop.nl) is opgericht in 1981 en uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van ergonomie. Het is van oudsher een familiebedrijf en onderscheidt zich door het aanbieden van maatwerkoplossingen voor werkplekken. Dit wordt verzorgd door een groep specialisten met een technische en medische achtergrond. De dochter van de oprichter, Carola Builtjes, was vooral op zoek naar een partij die het bedrijf dat haar vader decennia geleden is gestart op een goede manier kan voortzetten.

 

Ze kwam in contact met Findyourgroup en al snel bleek er een wederzijdse klik te zijn. De doorslag voor de verkoop aan Findyourgroup is dat Builtjes ervan overtuigd is dat de culturen bij elkaar aansluiten en er een mooie synergie is met het eerder overgenomen Backshop. Bovendien wordt hiermee de toekomst van het bedrijf en de medewerkers geborgd. Builtjes werd in deze transactie begeleid door Claassen, Moolenbeek & Partners.

 

De Ergoshop was vanaf 2002 in Gouda gevestigd, maar verhuisde enkele jaren geleden naar Tilburg. Deze locatie zal op termijn worden gesloten, waarna het personeel vanuit Rotterdam (Backshop) en Breda (Findyourgroup) zal opereren. De overname heeft geen verdere gevolgen voor het personeel. De directe klanten worden in de toekomst bediend vanuit Backshop en de distributie van het merk Höganäs zal verder worden uitgebreid. In de nabije toekomst wordt met behulp van de expertise van Findyourgroup gekeken naar aanpalende ondernemingen waarmee de groep zich op het gebied van werkplekinrichting verder kan versterken en uitbreiden.Links

www.ergoshop.nl
www.findyour.eu

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, huisshow, meubel, bank, tafel verlichting, licht, design, stoel, fauteuil, bank, kantoormeubel, kantoorinrichting, bedrijfskantoor, werkruimte, kantooromgeving, werkvloer, hotel, kantoor, kantoorfaciliteit, home office, homeoffice, werkplek, werkomgeving, hospitality, bureau, stoel, werk, fusie, overgenomen, overname, koop, merger, acquisition, overnemen, acquisitie, koop, samenwerking, m&a, merger & acquisition,#ergoshop, #findyourgroup

Gerelateerd nieuws
Consumenten minder somber
Nederlandse consumenten waren in maart voor de vijfde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog laag.
lees verder
Aribert Guiking overleden
Freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
lees verder
 
Terugkoop Exterioo en Juntoo
lees verder
Nieuwe deelnemers Incoda 2023
Organisator Easyfairs van de interieurtextielvakbeurs Incoda in Gorinchem kondigt nieuwe merken aan voor de komende editie in september 2023.
lees verder
Beurs Eigen Huis bijna van start
De beurs Eigen Huis vindt dit voorjaar weer plaats, ditmaal van 24 t/m 26 maart. Zoals gewoonlijk in Jaarbeurs Utrecht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden