Eindexamenexpositie Cibap studenten

Dinsdag 28 juni 2022

Cibap Graduates, de eindexamenexpositie van Cibap vakschool voor vormgeving in Zwolle, is dit jaar te zien in Perron 038 en Museum de Fundatie. In totaal tonen zoín 90 studenten van verschillende opleidingen hun eindwerk.
Eindexamenexpositie Cibap studenten
Eindexamenexpositie Cibap studenten

Het examenwerk dat wordt getoond bestaat uit zowel toegepaste vormgeving als autonoom werk. Het toegepaste werk wordt gemaakt tijdens de proeve (van bekwaamheid), vanuit een beroepsgerichte casus. Zo ontwierp Sophie Edzes, student ruimtelijk vormgever, tijdens haar stage bij Perspekt Studio's 'De queeste van het veen'. Een interactief programma voor kinderen van 5 t/m 12, dat vanaf 9 juli echt te beleven is in het Veenpark in Barger-Compascuum.

 

Martijn den Otter, student international creative business developer, ontwierp Ripples tijdens zijn stage bij Fiberneering; een unieke abstracte luidspreker die de werking van geluid nabootst. De behuizing van Ripples is volledig 3D-geprint. Ruimtelijk vormgever student Otis van de Woestijne ontwierp een modulaire lamp: Link Light (foto 1). Door middel van magneten kun je de glazen onderdelen aan elkaar verbinden en de magneten dienen tegelijk als stroomgeleider. Zo kun je oneindig variëren. Robin Akkersma, student creatief vakman, ontwierp de lounge stoel Vita Mea (foto 2). De stoel is een reflectie op haar tijd op het Cibap en alles wat ze daar heeft geleerd.

 

In Perron038 (24 juni t/m 10 juli) en in Museum de Fundatie (28 juni t/m 10 juli) exposeren studenten van de opleidingen mediavormgever, ruimtelijk vormgever, creatief vakman, specialist schilder, international creative business developer, filmmaker, mediamaker en signmaker. De Graduates van deze drie laatstgenoemde opleidingen tonen hun meesterstuk; een eindwerkstuk waarmee ze laten zien wat ze de afgelopen jaren op hun vakgebied geleerd hebben.

 

Cibap Graduates maakt ook dit jaar deel uit van Proto, een zestiendaags Art & Design event waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten en professionals in de kunst en vormgeving hun werk laten zien.Links

www.cibap.nl
www.protozwolle.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, project, opleiding, cursus, school, studie, les, vak, ambacht, vakopleiding, afstuderen, examens, expositie, stoffeerder, woning, woningstoffeerder, projectstoffeerder, woninginrichting, meubelmaken, meubel, meubelmaker, meubelstofferen, meubelstoffeerder, #cibap

Gerelateerd nieuws
light + motion van Prado
Met light + motion brengt het designtechnologiemerk prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee naar eigen zeggen een primeur in de internationale designwereld.
lees verder
11e Lichtwoche in maart
De datum van de elfde Sauerland Lichtwoche is officieel: van 5 t/m 10 maart 2023 presenteren de bedrijven in de branche zich weer en tonen hun nieuwste licht- en verlichtingstrends in Sauerland.
lees verder
 
Elfde A-Meubel
lees verder
Buitenlampen van Vibia
Mooie wandverlichting voor buiten sluit natuurlijk goed aan bij deze tijd van het jaar. Vibia brengt een aantal armaturen onder de aandacht die de aandacht vestigen op de belangrijkste kenmerken van een tuin, terras, patio of loopbrug nadat de zon is ondergegaan.
lees verder
Nieuwe Knoll collecties
Knoll toonde recent de nieuwe collecties voor 2022 in samenwerking met toonaangevende hedendaagse talenten. Onder meer ontwerpers Antonio Citterio en Piero Lissoni droegen bij aan de creatieve evolutie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden