Duurzame Domotex

Vrijdag 15 september 2023

Duurzaamheid en circulair zijn belangrijke thema's voor de komende Domotex in Hannover in januari 2024.
Duurzame Domotex

De komende Domotex, die plaatsvindt van 11 tot en met 14 januari 2024, zal zich opnieuw richten op duurzaamheid, circulaire economie en milieubescherming in de tapijt- en vloerbedekkingindustrie. 'In een wereld waarin grondstoffen schaarser worden en de gevolgen van de klimaatcrisis ons steeds vaker beginnen te raken, moet duurzaamheid een integraal onderdeel worden van alles wat we doen. Daarom hebben we besloten om ons op waarden gebaseerde hoofdthema Floored by Nature en de speciale display The Green Collection te behouden en uit te breiden,' legt Sonia Wedell-Castellano, global director van Domotex van organisator Deutsche Messe, uit.

 

Bijzondere presentaties en innovatieve producten, actuele onderzoeksprojecten, een haptische materialenshow en een inspirerend conferentieprogramma - dat is wat bezoekers kunnen verwachten op The Green Collection in hal 23. In samenwerking met TFI Aachen en de materialendatabase raumprobe brengt The Green Collection de megatrend van duurzaamheid voor bezoekers in beeld.

 

'We kijken uit naar de voortzetting van onze succesvolle samenwerking en zullen doorgaan met onze gevestigde aanpak van het verstrekken van informatie over actueel onderzoek en regelgevende maatregelen op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast zullen we het belangrijke aspect van 'geavanceerde trainingen' aan onze aanpak toevoegen,' onthult Jacqueline Lemm, directeur van TFI Aachen en voorzitter van de jury van The Green Collection Award van dit jaar. Ook Kemp Harr, uitgever van het brancheblad Floor Focus en Reto Aschwanden, directeur van de non-profitorganisatie Label Step, maken deel uit van de jury die  de ingezonden stukken beoordeelt en een voorselectie maakt, die gedurende de hele show wordt tentoongesteld in The Green Collection area.

 

De vier awardcategorieën richten zich allemaal op duurzaamheid, maar elke categorie behandelt verschillende aspecten van duurzame producten of productieprocessen.

  • Milieuvriendelijke producten: Richt zich op biologisch en ethisch geproduceerde materialen, evenals gerecyclede en geüpcyclede grondstoffen.
  • Gezonde producten: Richt zich op de productie van tapijt en vloerbedekking met producten met een lage uitstoot.
  • Duurzame productie: Deze categorie omvat alternatieve, energiebesparende en andere duurzame productieprocessen van de vloerbedekkingsindustrie en de bijbehorende producten.
  • Sociale verantwoordelijkheid: Geeft de actieve inzet tegen kinder- en dwangarbeid weer en is bedoeld om fabrikanten te certificeren die op een voorbeeldige manier produceren zonder hun werknemers uit te buiten.

Fabrikanten kunnen zich tot 10 november 2023 inschrijven voor The Green Collection Award. Zelfs bedrijven die niet actief deelnemen als exposant op Domotex kunnen hun producten inzenden voor de award.Links

www.domotex.de
www.global-fairs.com

Tags

nieuws, interieur, vloeren, beurs, exposanten, wereldwijd, tapijt, karpetten, elastischevloeren, lvt, pvcvloeren, laminaat, laminaatvloeren, vinyl, vinylvloeren, houtenvloeren, parket, presentatie, stand, internationaal, duurzaam, circulair, groen aanbod, fabrikanten, merken, hannover, #domotex, #flooredbynature, #messehannover

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder
Najaarsnoviteiten Pode
Verfijning zit volgens Pode in de details. Dit is onder meer zichtbaar in subtiele afwerking van het bankenprogramma Tweak. Dit design van Roderick Vos is een van de nieuwe producten van het Nederlandse designmerk.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden