Duurzame dekbedden en kussens

Donderdag 22 april 2021

Auping lanceert een collectie duurzame dekbedden en kussens gemaakt van gerecycled dons en gerecycled polyester, met als gevolg dat afval tot het verleden behoort en grondstoffen zoveel mogelijk worden hergebruikt.
Duurzame dekbedden en kussens
Duurzame dekbedden en kussens

Jaarlijks eindigen wereldwijd nog steeds miljoenen tonnen textiel in de verbrandingsoven of op de vuilnisbelt, waaronder dekbedden en hoofdkussens: slecht voor het milieu en zonde van grondstoffen. Met dit nieuwe assortiment duurzame dekbedden en kussens introduceert Auping een alternatief dat bijdraagt aan een duurzamere wereld.

 

Het gerecycled dons uit de nieuwe dekbedden- en kussencollectie van de fabrikant uit Deventer is afkomstig uit donzen dekbedden en kussens die consumenten weg doen. Auping selecteert alleen dons van de hoogste kwaliteit en na reiniging en sterilisatie wordt dit gebruikt voor een nieuw dekbed of kussen. In kwaliteit, comfort en hygiëne is er geen verschil merkbaar met nieuw dons. Dons - een natuurproduct met een zeer lage milieu-impact - is relatief eenvoudig te recyclen en door het lage gewicht en het hoge isolerende vermogen is er voor een donzen dekbed de helft minder vulling nodig dan voor bijvoorbeeld een polyester dekbed.

 

De nieuwe polyester dekbedden en kussens uit de collectie zijn gevuld met gerecycled polyester. Dit polyester is niet alleen heel geschikt als vulmateriaal - omdat het warmte goed vasthoudt -, het is ook keer op keer te recyclen tot nieuwe vulling en belandt dus niet zomaar in de verbrandingsoven na gebruik. Het polyester dat is gebruikt voor de nieuwe dekbedden en kussens is afkomstig van gerecyclede PET-flessen.

 

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk materialen worden hergebruikt, maakt Auping het de consument zo makkelijk mogelijk om oude kussens en dekbedden in te leveren. De consument levert het oude beddengoed in via de post of via een Donsretour inzamelpunt en Auping zorgt voor de juiste verwerking. Alle kussens en dekbedden worden verzameld bij partner Ducky Dons en de verschillende materialen worden daar gescheiden. Afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal wordt het verwerkt tot meststoffen of nieuwe producten. Links

www.auping.nl
www.duckydons.nl

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, e-commerce, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, recycle, duurzaam, hergebruik, circulair, cradle-to-cradle, tapijt, duurzaam, recycling, kussens, dekbedden, terugname, #auping, #duckydons

Gerelateerd nieuws
Deense fabrikant koopt collega
Meubelfabrikant Montana heeft een eveneens Deense fabrikant overgenomen om de positie op de projectmarkt te vergroten.
lees verder
 
Ajax slaapt topfit
lees verder
Slaapbeurs in Baarn
Het wordt heel druk met beurzen in september en het is de vraag of er tijd is om ook de vakbeurs Hollandsch Slapen in Baarn te gaan bezoeken.
lees verder
Retail weer in de lift
De Nederlandse detailhandel heeft in maart 5,9% meer omgezet dan de eerste door corona-maatregelen geteisterde maand in 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 4,9% lager, dus de prijzen stegen verder.
lees verder
Koninklijk echtpaar in slaapkamer
Snurk heeft speciaal voor Koningsdag een dekbedovertrek ge´ntroduceerd met de afbeelding van het Koninklijk paar.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden