Duurzaam Showup

Maandag 08 januari 2024

Tijdens Showup staan op 4 en 5 februari in de Expo Greater Amsterdam meer dan 300 fabrikanten, ontwerpers en agenten klaar om inkopers, retailers en professionals uit de home and gift sector te ontmoeten. Duurzaamheid is een terugkerend thema.
Duurzaam Showup
Duurzaam Showup Duurzaam Showup

Eerlijk gemaakt, milieubewust en sociaal verantwoord zijn bij veel deelnemers aan Showup ingeburgerde begrippen. Tijdens het evenement kunnen bezoekers producten ontdekken die gemaakt zijn van leftovers uit de industrie en gerecyclede garens, alternatieven voor plastic flessen en tasjes, maar ook merken die een sociale impact maken.

 

In het Listenup programma is deze keer ruimte voor Irene Vermeulen een expert op het gebied van circulariteit in home deco. Zij laat zien hoe je als retailer duurzaamheid centraal kunt zetten. Ook de organisatie blijft niet achter. De bekende standbouw wordt hergebruikt, het beurstapijt wordt ingezameld en gerecycled, en samen met de cateraar is deze keer een volledig vegetarische menukaart ontwikkeld.

 

Foekje Fleur is gebiologeerd door stoffen en kleur, maar wil geen onderdeel zijn van de vervuilende textielindustrie. Zo kwam ze op het idee om deze theedoeken te maken van ‘restjes’ uit fabrieken. De odds & Ends-edities (foto 1) worden in batches geproduceerd. De fabriek verzamelt restanten en met deze kleuren maakt Foekje Fleur een nieuw ontwerp dat vervolgens wordt geproduceerd. Dat exacte ontwerp is slechts een begin, tijdens de productie raken de restjes op en worden vervangen door vergelijkbare kleuren. Daarom zijn er kleine variaties binnen de batch. Er zijn momenteel drie designs beschikbaar, de Wild Weave handdoek, de Wild Weave theedoek en de Checked Check multidoeken. Van elk ontwerp zijn er meerdere edities, elk met verschillende kleuren, en zelfs binnen de editie zijn er kleurverschillen.

 

Mo Man Tai is in 2000 opgericht door Ulrike Jurklies. Na te zijn opgeleid als timmervrouw en een studie industrieel ontwerper, werkte ze bij een ontwerpbureau in Hong Kong waar ze bijdroeg aan projecten met lokale fabrikanten. Door deze samenwerking besloot ze haar eigen merk te starten. Een paar jaar later verhuisde ze naar Nederland en sinds 2005 is het bedrijf gevestigd in Eindhoven. Mo Man Tai design maakt kleurrijke producten, zoals de spiegel op foto 2. De spiegel is helemaal gemaakt van stukken restmateriaal uit de acrylfabriek van Pyrasied. Elk exemplaar heeft een unieke combinatie van kleuren.

 

Het Duitse Loqi werkt samen met ontwerpers uit de hele wereld aan hun steeds groeiende collectie van tassen en zip pockets. Voor de Museum Collection (foto 3) werkt Loqi samen met kunstenaars. Deze is gebaseerd op een ontwerp van Frank Lloyd Wright.Links

www.showup.nl
www.foekjefleur.com
www.momantaidesign.com
www.abodee.nl/loqi

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, interieurbeurs, woonaccessoire, behang, wandbekleding, bedtextiel, overtrek, mand, lifestyle-product, tas, mandencollectie, decoratie, decoratie-artikel, geschenk, gift, cadeau, kado, servies, keramiek, meubel, kleinmeubel, bijzet, verlichting, licht, verlichting, sierkussen, kussen, textiel, woon, woontextiel, woningtextiel, upcylce, recycle, duurzaam, duurzaamheid, kinderkamer, jeugdkamer, beurs, fair, event, accessoires, decoratie, woondecoratie, tableware, servies, tafelstyling, #ablestyling, tafeldecoratie, tafeldekken, meubels, kast, tafel, stoel, fauteuil, #growup, #listenup, #gearup, #showup, #startup, #showupevent

Gerelateerd nieuws
Nieuwe eigenaar Casa
Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
lees verder
Duurzaam programma
Voor de start van Techtextil in Frankfurt, introduceert Beaulieu Fibres International zijn Sustainable Fibres Program om vezels een nieuwe vorm te geven voor duurzame oplossingen.
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
Hekwerk op maat
[Sponsored artikel] - Het creëren van een maatwerk hekwerk kan een waardevolle toevoeging zijn aan elk eigendom voor het definiëren van grenzen, toevoegen van esthetische waarde of verbeteren van beveiliging.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden