Digitale academie

Maandag 29 mei 2023

De Digitale Academie van de Ambiente, Christmasworld en Creativeworld georganiseerd door de Messe Frankfurt gaat van start met duurzaamheid als openingsthema.
Digitale academie

De nieuwe Digital Academy van de drie consumentenbeurzen Ambiente, Christmasworld en Creativeworld - onder de paraplu van Messe Frankfurt - vierde recent zijn première: de aftrap van de nieuwe digitale evenementenreeks was gewijd aan het thema duurzaamheid. Futuroloog Anabel Ternès von Hattburg en communicatiedeskundige Cornelia Kunze onderzochten duurzaamheid als succesfactor voor fabrikanten en retailers vanuit verschillende perspectieven.

 

Wat kunnen fabrikanten en detailhandelaren doen om zich succesvol te positioneren voor duurzaamheid en om op lange termijn succesvol te zijn? Antwoorden op deze vraag werden gegeven in de eerste aflevering van de nieuwe Digital Academy. Onder de titel Duurzaamheid als succesfactor: 360 Degree Strategies for Design, Production, Sales and Recycling, ging futuroloog professor Anabel Ternès von Hattburg in op de vraag hoe bedrijven met duurzaamheid overtuigend de toekomst in kunnen gaan: 'Dit is een parameter waarmee je op lange termijn rekening moet houden,' benadrukte de expert. Het onderwerp is niet meer weg te denken: 'Meer dan de helft van alle consumenten is nu bereid meer geld uit te geven voor een geloofwaardig duurzaam product.'

 

Communicatieadviseur Cornelia Kunze ging vervolgens dieper in op het verband tussen merken en duurzaamheid als klantenwens. Flourish or Flounder: How Purpose and Sustainability Put Consumer Brands Centre Stage was de titel van haar keynote speech. Aan de hand van gevestigde consumptiegoederenmerken legde zij uit hoe zij het principe van duurzaamheid waarmaken, dit geloofwaardig communiceren en zo klanten overtuigen om uiteindelijk een koopbeslissing te nemen. Maar ook kleinere bedrijven kunnen ook een grote rol spelen: 'Klein zijn als bedrijf of merk is ook een kans. Dat zien we in de sociale media, waar vooral kleine bedrijven hun doelgroep bereiken met hun geheel eigen overtuigende benadering van het thema duurzaamheid - en hen binden!,' moedigt Kunze aan. 

 

De gezamenlijke Digital Academy van de beurzenis een kennispool en inspiratiebron voor fabrikanten en de handel. Deelnemers profiteren zowel van achtergrondkennis als van praktische tips om hen op weg te helpen. De tweede aflevering op 5 juli om 10.00 uur geeft een vooruitblik op de toekomstige retail, met China als voorbeeld.

 

Inschrijven voor het gratis gebruik van de Digital Academy kan hier. De aflevering over het onderwerp duurzaamheid in de Duitse en Engelse taal is vanaf vandaag beschikbaar in de mediabibliotheek. Ze zullen vanaf 6 juni 2023 permanent online zijn op Conzoom Solutions.Links

www.ambiente.messefrankfurt.com
www.christmasworld.messefrankfurt.com
www.creativeworld.messefrankfurt.com
www.conzoom-solutions.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, interieur, digitaal, conferentie, informatie, inspiratie, consumentengoederen, beurzen, retail, duurzaamheid, principes, ontwerpen, koopbeslissingen, klanten, retail, handel, keynote, speech, voordracht, academie, #conzoomsolutions, #ambiente, #christmasworld, #creativeworld, #messefrankfurt, #digitalacademy

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder
Urban slaapkamers
[Sponsored artikel] - Vertoef je momenteel in een kleine, maar fijne stek in de stad? Dan is de ruimte om het gezellig te maken bij je thuis wellicht beperkt. Zo creŽer je een urban slaapkamer op weinig vierkante meters.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden