Circulariteit centraal bij BVP

Donderdag 07 oktober 2021

Onlangs organiseerde de BVP (Branchevereniging Projectinrichting) eindelijk weer een bijeenkomst voor de leden, waarin Odette Ex een presentatie gaf over het thema circulariteit.
Circulariteit centraal bij BVP
Circulariteit centraal bij BVP Circulariteit centraal bij BVP

De Branchevereniging Projectinrichting, de BVP, wellicht bekend van het PPI Keurmerk, had op 28 september een grote opkomst van 110 leden. Als gastheer trad Lensen Projectinrichters in Zaltbommel op en hun open presentatieruimte met tribune bood gemakkelijk plaats meer dan honderd mensen.  

 

Tijdens deze bijeenkomst van de BVP, was interieurarchitecte Odette Ex (foto; website Ex Interiors) van Ex Interiors uitgenodigd om haar visie over circulariteit te delen. Velen weten dat haar bureau aan de wieg staat van vele projecten waaraan vanuit de circulariteitsgedachte inhoud wordt gegeven. Zij constateerde dat zij ongerust is over de nabije toekomst. Een weergave van haar gedachtengoed.

 

Vanuit de huidige tijd - net na de grote impact van Corona op onze samenleving - vraagt zij zich af of deze crisis, die ons ook ruimte bood om op adem te komen en ons te bezinnen, ook in een positief effect zal resulteren. Kijk naar het enorm toenemende transporten in pakketten voor particulier en bedrijf, de tekorten aan papier door de enorme hoeveelheden verpakkingen die worden gebruikt. Nu ontstaan al weer file’s en we dreigen sluipenderwijs terug te vallen in onze oude gewoonten.

 

Odette Ex vraagt zich daarom af: 'Heeft de aarde zijn samenwerkingsovereenkomst met de mensen verbroken? We zien zichtbare en niet te ontkennen krachten als overstromingen, bosbranden, plasticvervuiling en versnelde temperatuurveranderingen.' Ze stelt dat we vervreemd raken van de natuur en van onszelf. De aarde is volgens haar een ecosysteem dat we moeten koesteren en in evenwicht moeten brengen.

 

De fabrikanten en leveranciers moeten dàt bieden wat verantwoord is voor nu en in de toekomst. We moeten veranderen, vergroenen en open zijn over de ingrediënten die we toepassen. Daarbij vraagt ze vraagt om elkaar te inspireren en te helpen, onder andere via het initiatief Inside Inside waar al vele partners bij betrokken zijn. Zij vindt dat we minder naar ego maar veel meer naar eco moeten, en dat moeten we samen doen.

 

Naar aanleiding hiervan zijn ook de BVP leden bewust van de impact en ontstond er al vraag over het omgaan met restafval ook bij verwerkers van materialen, in dit geval bij de configuratie en confectie van gordijnen. We kunnen veel aanpakken.

 

Ook werden tijdens deze bijeenkomst de cijfers van de BVP doorgenomen, bestuursleden herbenoemd en ingegaan op instroom en opleiden van vakmensen. Hierbij werd door de voorzitter nadruk gelegd op samen doen en samenwerken, onder andere met Inretail, de onderwijsinstellingen en de eigen BVP-werkgroep en leden.Links

www.bvprojectinrichting.nl
www.ex-interiors.nl
www.inretail.nl
www.insideinside.nl
www.lensen.nl

Tags

nieuws, interieur, projecten, projectinrichting, ledenbijeenkomst, circulariteit, recycling, duurzaamheid, vloeren, raamdecoratie, confectie, jaarvergadering, bestuur, #exinteriors, #odetteex, #bvp, #inretail, #insideinside, #lensen, #bvp, #brancheverenigingprojectinrichting

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
Van Fessem naar Tete
Jurgen van Fessem is vandaag als accountmanager in dienst getreden bij Tété Total-Flooring. Whitney van Nuland heeft het bedrijf verlaten.
lees verder
 
R+T verschoven naar 2024
lees verder
 
Potten bij Romo
lees verder
Verkoop deel Balta
Balta verkoopt een deel van de activiteiten aan Victoria PLC uit Engeland. De transactie zal naar verwachting aan het begin van tweede kwartaal 2022 zijn afgerond.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden