Balthazars Meubelbeurs Brussel 2022!

Woensdag 09 november 2022

Afgelopen avond zijn traditiegetrouw op de derde dag van de Meubelbeurs Brussel de Balthazars uitgereikt. De uitreiking werd opnieuw gepresenteerd door Verginie Claes, nu samen met directeur Glenn de Maeseneer.
Balthazars Meubelbeurs Brussel 2022!
Balthazars Meubelbeurs Brussel 2022! Balthazars Meubelbeurs Brussel 2022! Balthazars Meubelbeurs Brussel 2022! Balthazars Meubelbeurs Brussel 2022! Balthazars Meubelbeurs Brussel 2022!

De winnaars van de twaalf-liter champagne-Balthazars werden door ex Miss België Verginie Claes samen met de nieuwe beursdirecteur Glen de Maeseneer (foto 4) bekend gemaakt op de jubileum editie van deze awards uitreiking: het is de vijftiende keer dat deze tijdens de Meubelbeurs Brussel werden vergeven.

Dit jaar was er een extra categorie aan toegevoegd, de Best of Design Street-Academy, een opleiding voor jonge ontwerpers. Glenn de Maeseneer vindt dat een belangrijke doelgroep om in de toekomst meer bij de Meubelbeurs Brussel te betrekken.

 

De winnaars vielen dit jaar in de categorieën:

1. Best of Design Street-Academy

2. Best of Belgium
3. Best International
4. Innovation

5. Love at First Sight

Een overzicht van de winnaars (foto 1, v.l.n.r. Kler, Boukje Adriaensen, Sofar en The Beds; Mobitec ontbreekt op deze foto, zie foto 3) en laureaten (groepsfoto 2) en de namen van hun winnende model (zie ook foto-animatie 6):


1. Boukje Adriaensen - Lili
Jury: 'Volwassenen vinden het bijzonder, zo mooi vormgegeven, als een sierlijk object. Maar wat moet je ermee? Laat dat maar aan de kids over. Die lopen er meteen mee weg! Kantelen, draaien, schuiven, erin kruipen, wiebelen. Hoe kom je op het idee? Eigenlijk simpel: je verplaatst je in de leefwereld van een kind. Sterker nog, je neemt een kind, kijkt hoe de ukkepuk zijn gang gaat. Hoe hij naar hartenlust een eigen fantasiewereld creëert. Dat past helemaal in de Montessori-filosofie. Dit kindermeubilair siert ieder interieur, doe je echt niet weg. Het opgroeiende kind weet er altijd, ook later wel raad mee. Dit doe je nooit meer weg.'


2. Mobitec - Blossom

Jury: 'Wat een tafel, wat een constructie, wat een manier van hergebruik. De kolompoot opent zich als de kelk van een ontluikend tulp. Het blad ligt op de toppen van de twee blaadjes. Het is de moeite waard om even door de knieën te gaan. Dan zie je hoe subliem ze gefineerd zijn, in twee richtingen. Hun inwendige constructie blijft geheim. Het tafelblad is gefineerd met brede lamellen in een mozaïek-/patchwork patroon. Dat is zo minutieus uitgekiend, dat er geen restafval overblijft. Ga je voor de uittrektafel, dan kun je losse tussenbladen veilig opbergen in een bijzondere, beschermende draagtas. Hoezo bijzonder? Omdat de materialen uit de slapende voorraad komen, zoals stoffen die al jaren uit collectie zijn. Dat past perfect in de duurzaamheidsgedachte!'


Laureaten: Theuns - Napoli en Micheldenolf - Ritmo

3. Kler - Cheers

Jury: 'Wat een metamorfose. Wat een stoere bank! Zit ik inderdaad bij de goede firma? Ja, ja, dat klopt! Met deze bank zet je een statement neer. De essentie van deze nieuwe designlijn is een geraffineerd minimalisme, gebaseerd op twee goniometrische basisvormen. De cilinder voor de armen en de kubus voor de zitting. Hoe simpel en toch zacht kunnen die zijn? Je voelt je geborgen, krijgt een gevoel van ontspanning, ultieme rust. Het model straalt een en al zachtheid of comfort uit. Het resultaat mag gezien worden. Ga zitten en geniet.'

 

Laureaten: Egoitaliano - Pongo en Cacio - Woodland

4. Sofar - So far so good

Jury: 'So far, so good, so The best for our future. Een circulair bank-concept met een service-model en take-back systeem. De bank die je hele leven met je meegroeit of inkrimpt. De basis kun je altijd omruilen of inwisselen voor een groter of kleiner formaat. De kussens werken volgens een ‘plug and sit’ systeem. De bank die bewust gebruikt maakt van mono-materialen. De kussens zijn bekleed met afritsbare hoezen bijvoorbeeld 100% pre-washed linnens. Vuil? Hup, in de wasmachine. Het kleurtje beu? De oude inleveren voor nieuwe hoezen. Het interieur bestaat uit cradle-to-cradle pocketveren: de zakjes zijn namelijk niet verlijmd maar punt gelast. Overigens ligt ‘the end of life’ van deze bank heel ver weg….'

 

Laureaten: Topstar - Outdoor stoel en Toon de Somer - Edo


5. The Beds - Pola

Jury: 'Je ziet het en wil het spontaan van dichterbij bekijken, eigenlijk in close-up bestuderen, van top tot teen aanraken. Hoe kunstig kan hout bewerkt worden? Hoe intrigerend en imponerend kan vakmanschap zijn.

Alles draait om de rondhouten stijlen. Ze lopen volledig door, dragen de kasten en het bed. Ze beginnen als poot en eindigen in het bovenblad van de kasten. Dat is precisiewerk! Hier herken je het oog van de meubelvakman. Bij het bed flankeren de stijlen het hoofdbord. En dan dat nachttafeltje? Je tilt het op en dan…. Sta je met een tafeltje voor ontbijt op bed in je handen! Wat een geweldige feel-good vondst! Overigens wordt dit ontwerp doorgetrokken naar alle soorten meubilair, voor de slaap- en woonkamer.'

 

Laureaten: Kler - Emotion en Passe Partout - Plectrum

 

Woensdag 9 november is de laatste dag van de beurs, geopend van 9-18 uur.

 

09-11-2022: artikel is aangepast (uitgebreid) en voorzien van extra foto's.Links

www.caliaitalia.com
www.desomer.be
www.egoitaliano.com
www.kluskens.nl
www.lsbedding.com
www.mecam.be
www.meubelbeurs.be
www.passepartoutnv.be
www.revor.be
www.saunaco.com
www.sofa-dome.eu
www.theunsmte.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Moza´ek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, #balthazar, #meubelbeursbrussel, #beds, #desomer, #egoitaliano, #kler, #meubelbeurs, #micheldenolf, #mobitec, #moveiscacio, #passepartoutnv, #sofaclub, #theunsmte, #topstar

Gerelateerd nieuws
Fauteuil ge´nspireerd door zee-inham
De nieuwe fauteuil Cala, door Simone Cagnazzo ontworpen voor Liu Jo Living, is ge´nspireerd op de kenmerken van een zee-inham: zeer open en zich iets uitstrekkend tot in het vasteland, in een ondiepe zee.
lees verder
 
Een cadeautje van een lamp
lees verder
Duurzaam aanbod matrassen
Emma - The Sleep Company, zet een stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Inspiratie met kleurexpertise
Paint & Paper Library, het Britse merk voor verf en behang, inspireert wereldwijd interieurdesigners, architecten en veeleisende huiseigenaren met ongeŰvenaarde kleurexpertise en innovatieve ontwerpideeŰn.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden