R+T records 2015

Donderdag 05 maart 2015

Record aantallen bezoekers, exposanten en noviteiten tijdens het 50-jarig jubileum van de internationale vakbeurs R+T (24-28 februari) in Stuttgart. Binnen- en buitenzonwering. Van LiteRise tot pergola.
R+T records 2015
R+T records 2015 R+T records 2015 R+T records 2015

Foto boven: Zonnezeilen hot op R+T 2015

Foto's onder v.l.n.r.: 1. Hunter Douglas wint R+T Innovatie prijs 2015 voor LiteRise-bedieningsysteem 2. Coullisse met 1400 vierkante meter op R+T 2015 / 3. Verosol

 

Ooit begonnen met rolluiken en deuren is de vakbeurs R+T in Stuttgart nu tevens 's werelds grootste evenement op het gebied van binnen- en buitenzonwering, energie-efficiency en smarthome technologie. 

 

Bezoekers

R+T 2015 vierde met 900 exposanten, ruim 60.000 bezoekers en een inhoudelijk sterk kaderprogramma van lezingen en rondleidingen, een gouden jubileum. Behalve eens in de drie jaar in Stuttgart zijn er ook jaarlijkse satelliet-R+T's in Shanghai, Istanbul en Melbourne. Groot nieuws was dat Messe Stuttgart in 2016 ook op het Zuid-Amerikaanse continent (São Paulo, Brazilië) haar deuren opent. 

 

Sjanghai 

Het aantal productinnovaties van klein tot groot, getoond door Nederlandse en Belgische R+T-exposanten, in Stuttgart was groot. Een aantal daarvan maakt half april ook op R+T Sjanghai weer internationaal furore. 

Coulisse was er met een stand van twee étages, met 1400 vierkante meter tevens de grootste exposant. En Hunter Douglas won zoals we vorige week al schreven, de R+T Innovatieprijs 2015 voor het LiteRise-bedieningsysteem. (klik hier voor het bericht)

 

Plakken

Bij Hunter Douglas, Coulisse, en Omnica/Toppoint Blinds waren de noviteiten vanzelfsprekend heel divers, maar opvallend was dat zij alledrie een nieuw systeem introduceerden voor het bevestigen van binnenzonwering op het raam. Plakken in plaats van boren biedt soelaas voor woninginrichters en doe-het-zelvers.

 

Child Safety

Ook de Nederlandse toeleveranciers van zonwering toonden zich tevreden in Stuttgart. Child Safety blijft beurs-breed een belangrijk item. Jeroen Abelen, exportmanager van Vako: 'Wij staan straks ook in Shanghai met de Chain Break Away, een simpele oplossing waarbij het kettinkje breekt voor er ongelukken gebeuren en naderhand ook weer makkelijk te maken is'. 

Hans Vernooij, sales- en marketingmanager van Eisenkolb, stond er voor het eerst: 'Veel van onze internationale klanten zeggen: "Als er R+T is, komen we niet naar Heimtexil" en inderdaad we hebben ze allemaal hier gezien, dus ik ben content.'

Mendel Perenboom van Forest Group: 'Gemotoriseerd is inmiddels breed bereikbaar. Domotica met zonne-energie wordt nog een belangrijk item.' Forest Group viel op met de Forest Diamond Remote inclusief timer. Drie belangrijke troeven in één: smart-home technologie, Design en Child Safety. 

 

Pergola's

Lest best de grote trend is toch wel dat min of meer gelijk met klimaatverandering en broeikaseffect de typische zonweringsproducten uit de warme continenten naar Europa komen. Zonnezeilen, overkappingen, pergola's en buitengordijnen waren dit jaar met opvallend meer vierkante meters vertegenwoordigd dan voorgaande jaren. Dickson, Belgische textielweverij, liet zien dat 'out-door' ook uiterst decoratief kan zijn. Zij gooiden hoge ogen met een gepatenteerd membraam, een combinatie van acryl en pvc, dat buiten voor zoveel meer sfeer zorgt. 

 

Ons Huis

Meer over R+T 2015, de innovaties bij Verosol en alle andere noviteiten leest u binnenkort in Vaktijdschrift Ons Huis dat rond 24 maart in de bus valt.

 

De volgende R+T vindt plaats van 27 februari tot 3 maart 2018 in Stuttgart. Meer informatie over en beursdata van de jaarlijkse R+T's in Shanghai, Istanbul, Melbourne en São Paulo op de website van Messe Stuttgart. Links

www.rt-expo.com
www.messe-stuttgart.de/r-t
www.interieurjournaal.com/r-t-prijs-voor-hunter-douglas

Tags

zonwering, raamdecoratie, rolluik, jaloezie, vouwgordijn, daglichtsysteem

Gerelateerd nieuws
Gordijnenatelier Rohlan failliet
Gordijnenatelier Rohlan bv uit Coevorden is afgelopen dinsdag failliet verklaard.
lees verder
Nieuwe exposanten Proposte 2019
Proposte wordt half april gehouden bij Villa Erba. Met negen nieuwe exposanten die bezoekers en klanten van over de hele wereld verwelkomen.
lees verder
 
Kvadrat neemt Verosol over
lees verder
Coulisse en Kvadrat Shade
Textielproducent Kvadrat en raambekledingspecialist Coulisse hebben de nieuwe bedrijfsentiteit Kvadrat Shade opgericht om raambekledingsoplossingen en -diensten aan te bieden aan architecten wereldwijd.
lees verder
Nieuw gezicht Ado
Velen hebben vorige week reeds tijdens Intirio in Gent of de afgelopen drie dagen op het ETC Design Center Europe in Culemborg met een nieuwe accountmanager van Ado kennis kunnen maken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden