Circulair Textile Days

Vrijdag 28 mei 2021

Met de eerste Circular Textile Days beurs heeft de Nederlandse textielbranche een primeur te pakken. Dit tweedaagse jaarlijks terugkerende evenement richt zich op duurzaamheid, circulariteit en innovatie
Circulair Textile Days

Met de Circular Textile Days beurs op dinsdag 14 en woensdag 15 september 2021 in Amersfoort heeft de Nederlandse textielbranche een primeur. Dit tweedaagse, jaarlijks terugkerende evenement richt zich op duurzaamheid, circulariteit en innovatie. De beurs is internationaal gericht en daarom geheel in het Engels. Het moet the place to be worden voor iedereen in de textielbranche met speciale interesse in duurzaamheid en circulair textiel.

 

Het belang van de beurs is volgens de organisatie groot: de Europese textielbranche gebruikt jaarlijks 17 miljoen ton niet herwinbare materialen. Die bronnen zijn niet oneindig. Bovendien verontreinigt de grote hoeveelheid kledingafval de aarde. Transitie naar circulaire processen is cruciaal om dit substantieel te verminderen. Hier ligt de focus van deze nieuwe beurs.

 

Kennis en relevante, betrouwbare informatie

Circulaire werkbroeken en sportkleding, veiligheidshesjes van hergebruikt textiel, een jurk van gerecycled polyester, gordijnen van gerecyclede stof: alles om de duurzaam denkende klant te verleiden. Maar waar gaat het precies over bij circulair textiel? En hoe kun je circulariteit waarborgen? Hoe onderscheid je de zin en onzin over duurzaamheid en circulariteit en voorkom je misleiding?

Circular Textile Days
wil hierover relevante, betrouwbare informatie bieden. Wat houdt circulair textiel in en welke - zowel chemisch als mechanisch - (on)mogelijkheden voor recycling en welke circulaire initiatieven zijn er? Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om te netwerken en nieuwe samenwerkingskansen en/of partnerschappen te creëren.

 

NTA 8195 en UPV in de spotlight

Bij overheden en eindgebruikers van bedrijfskleding komen er steeds meer specifieke vragen over circulair textiel. Belangrijk aandachtspunt tijdens deze beurseditie is de introductie van de NTA 8195 Circulair Textiel, die de NEN recent publiceerde. De actuele aandacht voor de UPV (uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor het beheer van afvalstoffen) versterkt dit punt.

 

Voor deze beurseditie kunnen standhouders en bezoekers kiezen tussen fysieke en digitale deelname. Bij fysieke deelname staat veiligheid voorop, onder andere via entree op afspraak, looproutes en hygiënemaatregelen.Links

www.circulartextiledays.com

Tags

textiel, gordijnen, werkkleding, recycling, duurzaam, circulair, hergebruik, afvalstromen, hergebruik, #circulairdays, #Nen

Gerelateerd nieuws
 
Safe at Home door Kobe
lees verder
Inschrijving NK stofferen open
Het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) vind plaats op zondag 12 september 2021 plaats tijdens Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
Contrasterend en complementair
Vescoms collectie vinyl wandbekleding is uitgebreid door de introductie van Sila en de nieuwe kleurenserie van Shannon - twee gestructureerde oppervlakken die zowel contrasterend als complementair zijn.
lees verder
Imm 2022 in de startblokken
De internationale interieurvakbeurs Imm Cologne 2022 heeft als motto Time for Exchange. De organisatie wil van 17–23 januari een uitgebalanceerde mix van succesvol gevestigde en nieuwe formules presenteren. De fysieke beurs, gecombineerd met het digitale Magazine by Imm cologne en Ambista.
lees verder
 
Proposte vast
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden