Vivonio blijft expanderen

Vrijdag 29 september 2017

Vivonio Furniture uit MŁnchen blijft haar meubelnetwerk uitbreiden. Nu is de Duitse fabrikant Fm BŁromŲbel Franz Meyer gekocht.
Vivonio blijft expanderen

Dit voorjaar was de Nederlandse kastenfabrikant Noteborn uit Heerlen nog overgenomen. Nu is de Duitse kantoormeubelfabrikant uit Bösel de zesde acquisitie. Het overnamebod wordt niet bekend gemaakt.

Fm Büromöbel is een familiebedrijf opgericht in 1964 door Franz Meyer. Het heeft volgens Vivonio een netwerk in Duitsland van bijna 300 retailers, zes showrooms, dertien vertegenwoordigers en zeventien dealerships. Naast kantoormeubelen, biedt het bedrijf ook lounge meubilair aan. In het afgelopen boekjaar realiseerde het een omzet van zo'n € 46 miljoen. Er werken meer dan 200 mensen.

Andere bedrijven die onderdeel uitmaken van de FM groep (Systemmöbel, Industries en Kunststofftechnik) blijven gerund worden door de familie van managing partner Ulrich Meyer, samen met Theo Budde.

De samenwerking met Vivinio is vooral van belang bij de ambitie van Fm om internationaal te groeien. Vooral wordt er synergie verwacht met de Duitse fabrikant van verstelbare tafels Leuwico, die in 2016 door Vivionio is overgenomen. Naast Noteborn zijn ook Staud, Sciae en flat-pack meubelfabrikant Maja (de grootste leverancier van Ikea) onderdeel van Vivonio.

 Links

www.fm-unternehmensgruppe.de
www.leuwico.com
www.maja-moebel.de
www.noteborn.com
www.sciae.com
www.staudmoebel.de
www.vivonio.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, kantoor, meubel, meubels, meubilair, kast, kasten, inloopkast, kledingkast, personalia, overname, fusie, samenwerking, #noteborn, #vivonio. #staud, #martinstaud, #leuwico, #sciae, #fmburomobel, #fmbueromoebel, #staud, #maja, #majamoebel

Gerelateerd nieuws
 
Kapstokken op Orgatec
lees verder
Orgatec 2018
Komende week is het tijd voor de belangrijkste projectinrichtingsbeurs van het jaar: de Orgatec. Van dinsdag 23 tot zaterdag 27 oktober in Keulen.
lees verder
Eerste brandstore Riverdale
Tenbos opent morgen officieel zijn eerste Riverdale-brandstore van bijna 300 vierkante meter in woonwarenhuis Nijhof in Baarn.

lees verder
Lokale leerfauteuil Leolux
De Venlose meubelfabrikant Leolux heeft een lokaal meubel geproduceerd, van ontwerp tot eindproduct. Alle ingrediŽnten komen van leveranciers uit de regio, zelfs het leer.
lees verder
Nieuwe meubelontwerpen van Van Megen
Binnenkort presenteert meubelontwerper Ruben van Megen twee nieuwe ontwerpconcepten en vier nieuwe producten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden