Vivonio blijft expanderen

Vrijdag 29 september 2017

Vivonio Furniture uit München blijft haar meubelnetwerk uitbreiden. Nu is de Duitse fabrikant Fm Büromöbel Franz Meyer gekocht.
Vivonio blijft expanderen

Dit voorjaar was de Nederlandse kastenfabrikant Noteborn uit Heerlen nog overgenomen. Nu is de Duitse kantoormeubelfabrikant uit Bösel de zesde acquisitie. Het overnamebod wordt niet bekend gemaakt.

Fm Büromöbel is een familiebedrijf opgericht in 1964 door Franz Meyer. Het heeft volgens Vivonio een netwerk in Duitsland van bijna 300 retailers, zes showrooms, dertien vertegenwoordigers en zeventien dealerships. Naast kantoormeubelen, biedt het bedrijf ook lounge meubilair aan. In het afgelopen boekjaar realiseerde het een omzet van zo'n € 46 miljoen. Er werken meer dan 200 mensen.

Andere bedrijven die onderdeel uitmaken van de FM groep (Systemmöbel, Industries en Kunststofftechnik) blijven gerund worden door de familie van managing partner Ulrich Meyer, samen met Theo Budde.

De samenwerking met Vivinio is vooral van belang bij de ambitie van Fm om internationaal te groeien. Vooral wordt er synergie verwacht met de Duitse fabrikant van verstelbare tafels Leuwico, die in 2016 door Vivionio is overgenomen. Naast Noteborn zijn ook Staud, Sciae en flat-pack meubelfabrikant Maja (de grootste leverancier van Ikea) onderdeel van Vivonio.

 Links

www.fm-unternehmensgruppe.de
www.leuwico.com
www.maja-moebel.de
www.noteborn.com
www.sciae.com
www.staudmoebel.de
www.vivonio.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, kantoor, meubel, meubels, meubilair, kast, kasten, inloopkast, kledingkast, personalia, overname, fusie, samenwerking, #noteborn, #vivonio. #staud, #martinstaud, #leuwico, #sciae, #fmburomobel, #fmbueromoebel, #staud, #maja, #majamoebel

Gerelateerd nieuws
Plant 10.1 toekomst op Orgatec
Adviesbureaus Detecon en Orange Council tonen op de projectinrichtingsbeurs Orgatec in Keulen welke voordelen cultuur op de werkplek biedt en wat dat betekent voor de inrichting.
lees verder
Woonaccessoires op Meubelbeurs Brussel
Boutique wordt een nieuw segment voor woonaccessoires op de Meubelbeurs Brussel 2018, die komende november wordt gehouden.
lees verder
 
Opnieuw daling Tendence
lees verder
Designwonen.com naar Experieur
De nieuwe eigenaar van de failliete webwinkels Lil.nl en Designwonen.com, Diek Invest, heeft circa de helft van het bedrijf verkocht aan Experieur bv uit Nieuw-Vennep.
lees verder
Save the date voor Showup
Op 2 + 3 september 2018 presenteren meer dan 400 internationale merken, Nederlandse labels en jonge ontwerpers zich op Showup.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden