Vivonio blijft expanderen

Vrijdag 29 september 2017

Vivonio Furniture uit München blijft haar meubelnetwerk uitbreiden. Nu is de Duitse fabrikant Fm Büromöbel Franz Meyer gekocht.
Vivonio blijft expanderen

Dit voorjaar was de Nederlandse kastenfabrikant Noteborn uit Heerlen nog overgenomen. Nu is de Duitse kantoormeubelfabrikant uit Bösel de zesde acquisitie. Het overnamebod wordt niet bekend gemaakt.

Fm Büromöbel is een familiebedrijf opgericht in 1964 door Franz Meyer. Het heeft volgens Vivonio een netwerk in Duitsland van bijna 300 retailers, zes showrooms, dertien vertegenwoordigers en zeventien dealerships. Naast kantoormeubelen, biedt het bedrijf ook lounge meubilair aan. In het afgelopen boekjaar realiseerde het een omzet van zo'n € 46 miljoen. Er werken meer dan 200 mensen.

Andere bedrijven die onderdeel uitmaken van de FM groep (Systemmöbel, Industries en Kunststofftechnik) blijven gerund worden door de familie van managing partner Ulrich Meyer, samen met Theo Budde.

De samenwerking met Vivinio is vooral van belang bij de ambitie van Fm om internationaal te groeien. Vooral wordt er synergie verwacht met de Duitse fabrikant van verstelbare tafels Leuwico, die in 2016 door Vivionio is overgenomen. Naast Noteborn zijn ook Staud, Sciae en flat-pack meubelfabrikant Maja (de grootste leverancier van Ikea) onderdeel van Vivonio.

 Links

www.fm-unternehmensgruppe.de
www.leuwico.com
www.maja-moebel.de
www.noteborn.com
www.sciae.com
www.staudmoebel.de
www.vivonio.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, kantoor, meubel, meubels, meubilair, kast, kasten, inloopkast, kledingkast, personalia, overname, fusie, samenwerking, #noteborn, #vivonio. #staud, #martinstaud, #leuwico, #sciae, #fmburomobel, #fmbueromoebel, #staud, #maja, #majamoebel

Gerelateerd nieuws
Rotan designwieg
In veel culturen en landen is de wieg van een pasgeboren baby nog steeds een rotanmand. De Sloop-cradle, ontworpen door Studio Irvine voor Yamakawa, is een moderne versie daarvan.
lees verder
 
Nieuwe voorzitter IMG
lees verder
VT Wonen beach office bij Ajuma
Afgelopen vrijdag heeft VT Wonen op Boulevard Barnaart 24 in Zandvoort een nieuwe 'beach office' geopend: vtwonen@ajumabeach.
lees verder
Shypple bespaart zeevrachtkosten
Zelf importeren? Shypple ontwikkelde een digitaal platform, waardoor het importeren en exporteren van onder meer interieurproducten transparanter, makkelijker en goedkoper wordt.
lees verder
 
Ace stoer en luxe door Estida
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden