Vivonio blijft expanderen

Vrijdag 29 september 2017

Vivonio Furniture uit München blijft haar meubelnetwerk uitbreiden. Nu is de Duitse fabrikant Fm Büromöbel Franz Meyer gekocht.
Vivonio blijft expanderen

Dit voorjaar was de Nederlandse kastenfabrikant Noteborn uit Heerlen nog overgenomen. Nu is de Duitse kantoormeubelfabrikant uit Bösel de zesde acquisitie. Het overnamebod wordt niet bekend gemaakt.

Fm Büromöbel is een familiebedrijf opgericht in 1964 door Franz Meyer. Het heeft volgens Vivonio een netwerk in Duitsland van bijna 300 retailers, zes showrooms, dertien vertegenwoordigers en zeventien dealerships. Naast kantoormeubelen, biedt het bedrijf ook lounge meubilair aan. In het afgelopen boekjaar realiseerde het een omzet van zo'n € 46 miljoen. Er werken meer dan 200 mensen.

Andere bedrijven die onderdeel uitmaken van de FM groep (Systemmöbel, Industries en Kunststofftechnik) blijven gerund worden door de familie van managing partner Ulrich Meyer, samen met Theo Budde.

De samenwerking met Vivinio is vooral van belang bij de ambitie van Fm om internationaal te groeien. Vooral wordt er synergie verwacht met de Duitse fabrikant van verstelbare tafels Leuwico, die in 2016 door Vivionio is overgenomen. Naast Noteborn zijn ook Staud, Sciae en flat-pack meubelfabrikant Maja (de grootste leverancier van Ikea) onderdeel van Vivonio.

 Links

www.fm-unternehmensgruppe.de
www.leuwico.com
www.maja-moebel.de
www.noteborn.com
www.sciae.com
www.staudmoebel.de
www.vivonio.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, kantoor, meubel, meubels, meubilair, kast, kasten, inloopkast, kledingkast, personalia, overname, fusie, samenwerking, #noteborn, #vivonio. #staud, #martinstaud, #leuwico, #sciae, #fmburomobel, #fmbueromoebel, #staud, #maja, #majamoebel

Gerelateerd nieuws
 
Akkoord CAO Meubelindustrie
lees verder
 
Imm start vandaag
lees verder
Inrichting Dutch Windwheel
Het Dutch Windwheel-project is een prachtig project: qua architectuur, circulair ontwerp, energievoorziening, smart sensoring, comfort en qua economisch model. Ook de interieurbranche draagt een steentje bij.
lees verder
Onduidelijkheid over terugkeer Ado
Berichtten we eergisteren op basis van een bericht van Zimmer + Rohde dat ze met Artex overeenstemming hadden over de distributierechten van de Ado Goldkante-collectie, blijkt dat toch niet het geval.
lees verder
IMM brengt trends
Aankomende maandag start de belangrijkste internationale meubelbeurs ter wereld: de IMM Cologne. Nog altijd de beurs waar vooral zaken worden gedaan, maar die steeds meer ook alle interieurtrends toont.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden