Unilin Ecolabel voor laminaatvloeren

Dinsdag 06 februari 2018

De afdeling vloeren van Unilin ontvangt als eerste vloerenfabrikant het EU Ecolabel voor zijn DPL-vloeren (direct pressure laminate), zo meldt de fabrikant uit Wielsbeke.
Unilin Ecolabel voor laminaatvloeren

Unilin's Pergo- en Quick-Step-laminaatvloeren en Pergo-parket zijn al dragers van het label Nordic Swan. De laminaatvloeren uit de standaardproductie van Pergo, Quick-Step en ook die van Balterio hebben nu ook het EU Ecolabel gekregen. Het label geldt dus nog niet voor alle vloerproducten van Unilin.

Het EU Ecolabel werd reeds in 1992 ingevoerd door de Europese Commissie voor producten en diensten die tijdens hun hele levenscyclus aan strenge ecologische normen voldoen: van grondstoffenwinning tot productie, verdeling en verwijdering. Het is bedoeld als leidraad voor consumenten die informatie willen over de impact ervan op de gezondheid en het milieu. De criteria worden bepaald door overheden, industrie, academische wereld en consumentenverenigingen.

Eind januari 2017 werd het EU Ecolabel voor vloerbedekkingen op basis van hout, kurk en bamboe herzien en werden ook laminaatvloeren erin opgenomen. Dit vrijwillige label gaat verder dan de wettelijke vereisten. Zo impliceert het EU Ecolabel een streng verbod op het gebruik van bepaalde chemicaliën en past het voor andere chemische stoffen veel lagere grenswaarden toe dan in de geldende wetgeving.

 Links

www.balterio.com
www.pergo.com
www.quick-step.com
www.unilin.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, plank, parket, steen, stoffering, groothandel, grossier, #mohawk, #valinge, #quickstep, #unilin, #balterio, #pergo

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe Egger-collectie via Gelasta
lees verder
Sika blijft zelfstandig
Na 3,5 jaar is het Sika gelukt om de overnamestrijd met Saint-Gobain te beëindigen en een zelfstandige toekomst zeker te stellen.
lees verder
Interfloor's Elegance en Prestige
Recent publiceerden we vooral veel nieuws over hun vinylvloeren, maar Interfloor is tevens sterk in tapijt. Het bewijs wordt geleverd met twee gloednieuwe kwaliteiten.
lees verder
 
Weer nieuw Interfloor-vinyl
lees verder
DLW Flooring Benelux failliet
Op 1 mei is DLW Flooring Benelux failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant in 's-Hertogenbosch.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden