Toch nieuw leven CS Schmal

Maandag 20 augustus 2018

Eind juni leek het definitief 'Schluss' voor CS Schmalmoebel. Nu blijft de geest van het bedrijf toch overeind: «ilek neemt merk- en modelrechten over.
Toch nieuw leven CS Schmal

Sinds november vorig jaar kwam CS Schmal in de problemen, in april werd aangekondigd dat de productie werd stopgezet en het bedrijf opgedoekt zou worden. Maar toch kwam er alsnog een verrassende ommekeer: op 1 augustus 2018 nam de Turkse kindermeubelfabrikant Çilek de model- en merkrechten over. Meubilair met het CS-logo (foto links; website) blijft daarom bestaan.

Çilek probeert CS Schmal nu zo snel mogelijk weer op de markt te brengen. CS Schmal zal ook een Duits bedrijf blijven: Çilek is op zoek naar een geschikt onderkomen in Ostwestfalen als hoofdkantoor voor administratie, showroom en magazijn, zo meldt Möbelmarkt. Dit vanwege de bestaande infrastructuur en de nabijheid van leveranciers, waarmee CS Schmal ook in de toekomst wil samenwerken.

Çilek werd in 1995 opgericht in de Turkse stad Inegöl een heeft momenteel bijna 800 medewerkers. Het richt zich op de productie van baby-, kinder- en jeugdkamers en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste wereldspelers in dit segment: er wordt naar meer dan 70 landen op vijf continenten geëxporteerd en verkocht via meer dan 500 franchisewinkels en andere verkooppunten. Çilek verwacht dat het aantal vestigingen de komende vijf jaar zal verdubbelen.

Het bedrijf heeft in de afgelopen decennia niet alleen voortdurend in nieuwe ontwerpen geïnvesteerd, maar ook in de moderne productietechnologieën in de meer dan 210.000 vierkante meter grote fabriek in Inegöl.

Çilek is niet alleen de naam van de familie die eigenaar is, maar ook het Turkse woord voor aardbei. Dat verklaart dus het bedrijfslogo en het handelsmerk van het bedrijf (foto rechts; website).

 Links

www.cilek.com.tr
www.csschmal.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, meubel, kindermeubel, jeugdmeubel, kinderkamer, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, personalia, failliet, bankroet, sanering, herstructurering, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, #csschmalmoebel, #cilek

Gerelateerd nieuws
 
Kapstokken op Orgatec
lees verder
The Future of Sleep
De innovatie van slaap: Hšstens en de Dutch Design Foundation slaan de handen ineen voor The Future of Sleep tijdens de DDW.
lees verder
Orgatec 2018
Komende week is het tijd voor de belangrijkste projectinrichtingsbeurs van het jaar: de Orgatec. Van dinsdag 23 tot zaterdag 27 oktober in Keulen.
lees verder
Equilli naar DWI
De slapenafdeling van DWI, De Woonindustrie, in Nieuwegein wordt per 1 december verrijkt met de firma Equilli uit Mechelen.
lees verder
Alicia verlaat Intirio
Voor eventmanager Alicia Gonzalez is het vandaag, 12 oktober, de laatste werkdag bij Easyfairs.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden