Parador in Indiase handen

Donderdag 12 juli 2018

Parador, de Duitse fabrikant van vloeren en wanden, zal worden overgenomen door een Indiaas bedrijf. Het overname proces is gisteren gestart.
Parador in Indiase handen

De Indiase bouwmaterialenfabrikant Hil Limited, een dochteronderneming van de CK Birla Group, gaat Parador (foto, site Parador) overnemen van Nord Holding Beteiligungsgesellschaft mbH, die het bedrijf een kleine twee jaar geleden had gekocht.

Lubert Winnecken, ceo van Parador, stelt in een persbericht blij te zijn met Hil als een strategische investeerder die groei op lange termijn met het huidige business model wil voortzetten.

Hil Limited zit al meer dan 70 jaar in bouwmaterialen in India. Dhirup Choudhary, ceo van Hil Limited, wil nu wereldwijd uitbreiden met de overname van Parador.

Het assortiment van Parador GmbH, van origine een houtbewerkingsbedrijf, omvat laminaat, parket, panelen en vinyl vloeren geproduceerd in het Duitse hoofdkwartier in Coesfeld en bij de Oostenrijkse site in Güssing.

 Links

www.parador.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, laminaat, wandpaneel, wand, wandpanelen, wandbekleding, leggen, stofferen, stoffering, overname, fusie, samenwerking, samen, koop, acquisitie, #parador, #hillimited, #nordholding, #ckbirla

Gerelateerd nieuws
Veel Scandinavisch op Showup
Scandinavische merken zijn elke editie goed vertegenwoordigd op Showup. Niet alleen qua hoeveelheid, maar ook via het Deens Design Paviljoen.
lees verder
 
T-label door Cvd
lees verder
Duijndam verlaat Sanoma alweer
Marc Duijndam, de ceo van Sanoma Media Nederland sinds begin dit jaar, stopt er al weer mee. In goed onderling overleg is besloten dit per direct te doen.
lees verder
Denham in meubelen
Het jeansmerk Denham brengt in samenwerking met de Scandinavische meubelfabrikant Norr11 een uitgebreide meubelcollectie uit.
lees verder
Ikea koopt meubels op
Ikea gaat binnenkort in vijf Duitse vestigingen gebruikte meubels terugkopen. Het gaat om een proef. Klanten krijgen een tegoedbon als ze hun eerder aangeschafte gebruikte meubel weer terugbrengen naar de woonwinkelketen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden