Nijpels Meubelen failliet

Woensdag 12 september 2018

Volgens een artikel in BN De stem maandag heeft de directie van Nijpels Meubelen uit Bergen op Zoom het faillissement aangevraagd. Gisteren is dit inderdaad door de rechtbank uitgesproken.
Nijpels Meubelen failliet

Volgens BN De Stem dreigt er ontslag voor de 82 werknemers van de meubelfabrikant van kasten en slaapkamermeubilair. Bij een eerdere doorstart in 2009, toen Nijpels 40 jaar bestond, werkten er nog 100 man. Vooralsnog zijn er nog geen plannen voor een eventuele doorstart, ook niet in afgeslankte vorm.

Het afhaken van een grote klant in de Benelux en een daling van de Britse meubelmarkt, waar naar Nijpels veel exporteerde, was volgens de directie oorzaak. Maar ook oneerlijke Poolse concurrentie en stagnerende toelevering van spaanplaat door een brand bij een Spaanse leverancier worden daarnaast genoemd.

De rechtbank in Zeeland-West-Brabant heeft als curator aangesteld De heer van Logtesteijn van Rassers Advocaten in Breda.

 Links

www.nijpels.nl
www.rassers.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, meubel, meubels, meubilair, personalia, surseance, failliet, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #nijpelsmeubelen, #nijpels

Gerelateerd nieuws
 
Kapstokken op Orgatec
lees verder
The Future of Sleep
De innovatie van slaap: Hšstens en de Dutch Design Foundation slaan de handen ineen voor The Future of Sleep tijdens de DDW.
lees verder
Orgatec 2018
Komende week is het tijd voor de belangrijkste projectinrichtingsbeurs van het jaar: de Orgatec. Van dinsdag 23 tot zaterdag 27 oktober in Keulen.
lees verder
Equilli naar DWI
De slapenafdeling van DWI, De Woonindustrie, in Nieuwegein wordt per 1 december verrijkt met de firma Equilli uit Mechelen.
lees verder
Alicia verlaat Intirio
Voor eventmanager Alicia Gonzalez is het vandaag, 12 oktober, de laatste werkdag bij Easyfairs.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden