Nieuwe meubelontwerpen van Van Megen

Dinsdag 09 oktober 2018

Binnenkort presenteert meubelontwerper Ruben van Megen twee nieuwe ontwerpconcepten en vier nieuwe producten.
Nieuwe meubelontwerpen van Van Megen
Nieuwe meubelontwerpen van Van Megen

Ruben van Megen, mogelijk bekend van z'n eettafel Café 6116, introduceert een nieuwe stoel: Antimacassar III (foto). Geïnspireerd op en gemaakt van het gehaakte kleedje dat rond 1900 het zitmeubilair beschermde tegen vette haren en handen: de rug- en armleuningen werden met de kleedjes afgedekt ter bescherming tegen de haarolie Macassar.

De stoel is gemaakt uit massief gegoten brons. Het frame is zichtbaar aangetast. De rugleuning waarop de antimakassar rust is volledig intact.

Ook de stoel ‘The Cord Connection’ is nieuw. Volledig gemaakt uit perstouw:polypropyleen touw dat gebruikt wordt om hooi en stro bij elkaar te binden. Een afvalproduct die in Nederland genoeg touw verbruikt om jaarlijks zeven keer rond de wereld te gaan.

De expositie van Van Megen is tijdens de DDW (Dutch Design Week) elke dag van 10.00 - 20.00 uur te bezoeken op de locatie van Piet Hein Eek, zondag 28 oktober tot 18.00 uur).Hier wordt, net als voorgaande jaren, een selectie van veelbelovend ontwerp getoond dat Piet Hein Eek zelf selecteert.

 Links

www.rubenvanmegen.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, beurs, woonbeurs, event, evenement, show, sanoma, eigen huis & interieur, ruben van megen, vt wonen, vt-wonen, @vtwdbeurs, vtwdbeurs, #vtwdbeurs.

Gerelateerd nieuws
 
Kapstokken op Orgatec
lees verder
Orgatec 2018
Komende week is het tijd voor de belangrijkste projectinrichtingsbeurs van het jaar: de Orgatec. Van dinsdag 23 tot zaterdag 27 oktober in Keulen.
lees verder
Eerste brandstore Riverdale
Tenbos opent morgen officieel zijn eerste Riverdale-brandstore van bijna 300 vierkante meter in woonwarenhuis Nijhof in Baarn.

lees verder
Lokale leerfauteuil Leolux
De Venlose meubelfabrikant Leolux heeft een lokaal meubel geproduceerd, van ontwerp tot eindproduct. Alle ingrediŽnten komen van leveranciers uit de regio, zelfs het leer.
lees verder
Nieuwe exposanten MBB
Naast veel trouwe exposanten staan er ook mooie nieuwe exposanten op de Meubelbeurs Brussel begin november.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden