Nieuw Houtvademecum

Vrijdag 02 maart 2018

Er is een volledig hernieuwde versie van een bekend naslagwerk in boekvorm: het Houtvademecum. Het is wel nog duurder geworden.
Nieuw Houtvademecum

Toen het boek nog werd uitgegeven door Uitgeverij Kluwer werd het boek (380 pagina's) in het jaar 2000 verkocht voor zo'n € 50 per exemplaar. Na de overname van de levering van het boek door de SDU werd de prijs in een paar jaar tijd verhoogd naar € 67,50, inmiddels wel gegroeid naar 470 pagina's dik. Met de komst van een naar 700 pagina's uitgebreide tiende druk in 2011, explodeerde de prijs naar € 126,00.

Vakbladen.com is de nieuwe uitgever die het Houtvademecum opnieuw onder handen heeft genomen en heeft geactualiseerd, verbeterd en fors uitgebreid. Deze elfde druk bestaat nu uit maar liefst 832 pagina's en kost € 139,95 (ISBN: 978-90-828172-9-4) en is te bestellen bij onderstaande site. Initiatiefnemer van het nieuwe Houtvademecum is Centrum Hout.
 
De kleurenuitgave informeert in woord en beeld over de uiterlijke kenmerken, kwaliteiten, sterkte, bewerkbaarheid, oppervlakteafwerking, impregneerbaarheid, verlijming, technische specificaties, opbouw van hout en nog veel meer. De bomen die het hout voortbrengen, en hun herkomstgebieden, worden eveneens beschreven.

De nieuwe editie belicht en toont meer dan 250 meest gangbare houtsoorten (van abachi tot zebrano) die in Nederland en België worden gebruikt. Ook gaat deze verder in op nieuwe normen, technische ontwikkelingen, duurzaam geproduceerd hout, inkoopbeleid en milieuvoordelen van hout.

 Links

www.houtvademecum.com
www.vakbladen.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, uitgever, uitgeverij, meubel, vakblad, boek, naslagwerk, hout, tafel, meubel, vloer, parket, boom, #vakbladen, #houtvademecum

Gerelateerd nieuws
 
Opening Headlam Eindhoven
lees verder
Alle zachtboard Estillon nu Egalfloor
Estillon levert vanaf nu de zachtboard-range onder één naam: Egalfloor. Deze zachtboardondervloeren zijn geschikt voor vinyl, parket, laminaat of tapijt.
lees verder
Rotan designwieg
In veel culturen en landen is de wieg van een pasgeboren baby nog steeds een rotanmand. De Sloop-cradle, ontworpen door Studio Irvine voor Yamakawa, is een moderne versie daarvan.
lees verder
 
Nieuwe voorzitter IMG
lees verder
 
Mflor Authentic Lake gepresenteerd
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden