Nieuw Houtvademecum

Vrijdag 02 maart 2018

Er is een volledig hernieuwde versie van een bekend naslagwerk in boekvorm: het Houtvademecum. Het is wel nog duurder geworden.
Nieuw Houtvademecum

Toen het boek nog werd uitgegeven door Uitgeverij Kluwer werd het boek (380 pagina's) in het jaar 2000 verkocht voor zo'n € 50 per exemplaar. Na de overname van de levering van het boek door de SDU werd de prijs in een paar jaar tijd verhoogd naar € 67,50, inmiddels wel gegroeid naar 470 pagina's dik. Met de komst van een naar 700 pagina's uitgebreide tiende druk in 2011, explodeerde de prijs naar € 126,00.

Vakbladen.com is de nieuwe uitgever die het Houtvademecum opnieuw onder handen heeft genomen en heeft geactualiseerd, verbeterd en fors uitgebreid. Deze elfde druk bestaat nu uit maar liefst 832 pagina's en kost € 139,95 (ISBN: 978-90-828172-9-4) en is te bestellen bij onderstaande site. Initiatiefnemer van het nieuwe Houtvademecum is Centrum Hout.
 
De kleurenuitgave informeert in woord en beeld over de uiterlijke kenmerken, kwaliteiten, sterkte, bewerkbaarheid, oppervlakteafwerking, impregneerbaarheid, verlijming, technische specificaties, opbouw van hout en nog veel meer. De bomen die het hout voortbrengen, en hun herkomstgebieden, worden eveneens beschreven.

De nieuwe editie belicht en toont meer dan 250 meest gangbare houtsoorten (van abachi tot zebrano) die in Nederland en België worden gebruikt. Ook gaat deze verder in op nieuwe normen, technische ontwikkelingen, duurzaam geproduceerd hout, inkoopbeleid en milieuvoordelen van hout.

 Links

www.houtvademecum.com
www.vakbladen.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, uitgever, uitgeverij, meubel, vakblad, boek, naslagwerk, hout, tafel, meubel, vloer, parket, boom, #vakbladen, #houtvademecum

Gerelateerd nieuws
Online faillissementsveiling Roommade
Op 4 mei 2018 is Decopan bv failliet verklaard. Decopan te Asten handelde onder de naam Roommade en was ruim 20 jaar actief als leverancier van vloeren Nu wordt de voorraad geveild via BVA Auctions.
lees verder
Fonq laat woonwinkels meeliften
Webwinkel Fonq lanceerde recent zijn 'Fonq Partners'-programma en is daarmee de eerste webshop in Nederland met een specialistische marktplaats in Home & Living.
lees verder
 
Weer banen weg bij Anker
lees verder
Interface neemt Nora over
Nora Systems heeft afgelopen week aangekondigd dat Interface een overeenkomst heeft gesloten met ICG (Intermediate Capital Group) en het management om Nora te kopen.
lees verder
 
Eerste sprekers Incoda bekend
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden