Leolux nieuws

Maandag 12 maart 2018

Op de Imm bracht Leolux reeds een flink aantal nieuwe modellen en aanpassingen, voor de komende beurs in Milaan is ook een noviteit bewaard. Pode kwam in Keulen met verlichting.
Leolux nieuws
Leolux nieuws Leolux nieuws Leolux nieuws Leolux nieuws

Op de Leolux stand was onder meer de royale bankenserie Elias (foto 1) te vinden. Dit ontwerp van Christian Werner heeft een ambachtelijke afwerking, is verkrijgbaar in drie maatvoeringen en heeft een royale zitdiepte en rugkussens die de lijnen van de rug volgen. De voetjes zijn uitgevoerd in 'Black Chrome'.

De Italiaan Gino Carollo heeft zijn eerste bijdrage aan de Leolux collectie gedaan met de stoere draaifauteuil Lloyd (foto 2). Deze heeft een soepele, bijna nonchalante stoffering en een bies die de vorm benadrukt. Binnen- en buitenzijde kunnen apart gekozen worden, net als de kleur van de voet en de sierstiksels. Zelfs de hendel van het neigmechaniek is met leer bekleed.

Daarnaast is het in 2017 geïntroduceerde programma Bellice uitgebreid met een aantal extra brede banken, een poef en een divan. Andere noviteiten die Leolux op Imm bracht: de salontafel Coda van Pascal Bosetti en van Edward van Vliet de karpetten Mizu en de poef Capri (foto 3). De salontafels Prismo worden aangevuld met een extra optie: de tafels zijn naast de keramische bladen voortaan ook leverbaar met een glazen blad. Op de eetkamertafel Kalia past Leolux nu ook een 'nanotech' Fenix-blad toe. Dit materiaal heeft een matte uitstraling en een zachte 'touch' en blijft volgens de Limburgse meubelfabrikant mooi in het gebruik doordat oppervlakkige krassen met een speciaal sponsje kunnen worden weggepoetst. Tenslotte is er ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum een nieuwe versie van fauteuil Volare (Jan Armgardt, 1998, foto 4) gebracht met een draadframe dat volledig kan worden aangepast aan de bekleding van de zachtronde zitting.

Op de Salone del Mobile volgt nog de nieuwe fauteuil en chaise longue 'Jill' van Edward van Vliet. Deze is later dit jaar ook te zien op Dutch Design Dock tijdens de najaarsbeurs van De Woonindustrie.

Het tweede label van Leolux, Pode, toonde op de Imm de uitbreiding van de collectie met verlichting: Uturn, Hood en Pom (foto 5, van links naar rechts), allen ontwerpen van Michael Raasch.

 Links

www.leolux.com
www.pode.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, project, kantoor, hospitality, institutioneel, meubel, bank, sofa, stoel, bureaustoel, zitmeubel, poef, pouf, tafel, bureau, werkplek, kast, archiefkast, rolladen, lounge, architect, design, binnenhuis, ontwerp, #leolux, #edwardvanvliet, #pode, #imm, #salonedelmobile, #Woonindustrie, #DeWoonindustrie, #dwi, #DDD, #DutchDesignDock

Gerelateerd nieuws
Fonq laat woonwinkels meeliften
Webwinkel Fonq lanceerde recent zijn 'Fonq Partners'-programma en is daarmee de eerste webshop in Nederland met een specialistische marktplaats in Home & Living.
lees verder
 
Euretco groeit verder
lees verder
Nieuwe meubels Lande
Kortgeleden presenteerde meubelfabriek Lande haar nieuwste meubels: een bank, tafel, leestafel en bijzettafel. Daarnaast de vernieuwde werkplek Rondo Uno.
lees verder
 
Wooncollectie bij Hudson's Bay
lees verder
Turbit gecertificeerd
Agenturenbedrijf Turbit Interieur uit Oude Wetering heeft een certificaat ontvangen als bewijs dat de meubelcollecties van hun fabrikanten alleen hout gebruiken uit duurzaam beheerd bos.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden