Leolux nieuws

Maandag 12 maart 2018

Op de Imm bracht Leolux reeds een flink aantal nieuwe modellen en aanpassingen, voor de komende beurs in Milaan is ook een noviteit bewaard. Pode kwam in Keulen met verlichting.
Leolux nieuws
Leolux nieuws Leolux nieuws Leolux nieuws Leolux nieuws

Op de Leolux stand was onder meer de royale bankenserie Elias (foto 1) te vinden. Dit ontwerp van Christian Werner heeft een ambachtelijke afwerking, is verkrijgbaar in drie maatvoeringen en heeft een royale zitdiepte en rugkussens die de lijnen van de rug volgen. De voetjes zijn uitgevoerd in 'Black Chrome'.

De Italiaan Gino Carollo heeft zijn eerste bijdrage aan de Leolux collectie gedaan met de stoere draaifauteuil Lloyd (foto 2). Deze heeft een soepele, bijna nonchalante stoffering en een bies die de vorm benadrukt. Binnen- en buitenzijde kunnen apart gekozen worden, net als de kleur van de voet en de sierstiksels. Zelfs de hendel van het neigmechaniek is met leer bekleed.

Daarnaast is het in 2017 geïntroduceerde programma Bellice uitgebreid met een aantal extra brede banken, een poef en een divan. Andere noviteiten die Leolux op Imm bracht: de salontafel Coda van Pascal Bosetti en van Edward van Vliet de karpetten Mizu en de poef Capri (foto 3). De salontafels Prismo worden aangevuld met een extra optie: de tafels zijn naast de keramische bladen voortaan ook leverbaar met een glazen blad. Op de eetkamertafel Kalia past Leolux nu ook een 'nanotech' Fenix-blad toe. Dit materiaal heeft een matte uitstraling en een zachte 'touch' en blijft volgens de Limburgse meubelfabrikant mooi in het gebruik doordat oppervlakkige krassen met een speciaal sponsje kunnen worden weggepoetst. Tenslotte is er ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum een nieuwe versie van fauteuil Volare (Jan Armgardt, 1998, foto 4) gebracht met een draadframe dat volledig kan worden aangepast aan de bekleding van de zachtronde zitting.

Op de Salone del Mobile volgt nog de nieuwe fauteuil en chaise longue 'Jill' van Edward van Vliet. Deze is later dit jaar ook te zien op Dutch Design Dock tijdens de najaarsbeurs van De Woonindustrie.

Het tweede label van Leolux, Pode, toonde op de Imm de uitbreiding van de collectie met verlichting: Uturn, Hood en Pom (foto 5, van links naar rechts), allen ontwerpen van Michael Raasch.

 Links

www.leolux.com
www.pode.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, project, kantoor, hospitality, institutioneel, meubel, bank, sofa, stoel, bureaustoel, zitmeubel, poef, pouf, tafel, bureau, werkplek, kast, archiefkast, rolladen, lounge, architect, design, binnenhuis, ontwerp, #leolux, #edwardvanvliet, #pode, #imm, #salonedelmobile, #Woonindustrie, #DeWoonindustrie, #dwi, #DDD, #DutchDesignDock

Gerelateerd nieuws
Gigantische outdoor bureaulamp
De Engelse verlichtingsfabrikant Anglepoise heeft een bekende bureaulamp uitgevoerd in een grote outdoor versie: Giant. Ook de prijs is trouwens groots.
lees verder
Rotan designwieg
In veel culturen en landen is de wieg van een pasgeboren baby nog steeds een rotanmand. De Sloop-cradle, ontworpen door Studio Irvine voor Yamakawa, is een moderne versie daarvan.
lees verder
 
Nieuwe voorzitter IMG
lees verder
VT Wonen beach office bij Ajuma
Afgelopen vrijdag heeft VT Wonen op Boulevard Barnaart 24 in Zandvoort een nieuwe 'beach office' geopend: vtwonen@ajumabeach.
lees verder
Shypple bespaart zeevrachtkosten
Zelf importeren? Shypple ontwikkelde een digitaal platform, waardoor het importeren en exporteren van onder meer interieurproducten transparanter, makkelijker en goedkoper wordt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden