Jubilerende Meubelbeurs Brussel

Maandag 09 oktober 2017

Er zijn maar weinig evenementen die zo lang succesvol blijven: de Meubelbeurs Brussel begin november is inmiddels liefst 80 jaar oud, maar nog altijd actueel!
Jubilerende Meubelbeurs Brussel
Jubilerende Meubelbeurs Brussel Jubilerende Meubelbeurs Brussel Jubilerende Meubelbeurs Brussel Jubilerende Meubelbeurs Brussel Jubilerende Meubelbeurs Brussel

Op de internationale kalender is de Meubelbeurs Brussel een vaste waarde en ook de laatste belangrijke interieurvakbeurs van het jaar. De beurs biedt van 5-8 november verrassingen en een veelbelovende lijst van deelnemers: zeven hallen worden bezet door ongeveer 270 exposanten in Brussels Expo, waarvan meer dan 60% uit het buitenland komen. Met nieuwe bedrijven en uiteraard veel innovaties.

Zoals Natuzzi dat terugkeert met de première van het nieuwe winkelconcept voor Natuzzi Editions. En Maxdivani dat komt met een compleet nieuw, zelfstandig label: Brera58 bedbanken in leer, stof en microvezel. Vanuit Scandinavië is Hovden in hal 3 aanwezig met nieuwe banken en stoelen, in hal 4 Furninova en IMG Norway (foto 2) - onderdeel van Ekornes - met onder meer ergonomische (relax)fauteuils.

Vorig jaar was het Britse Tetrad nieuw als exposant, nu is hun stand qua grootte verdubbeld; onder ander voor het tonen van de exclusieve Ralph Lauren-stofcollectie. Ook Baker Furniture (hal 8) en de English Chesterfield Company (hal 4) komen over van de andere kant van het kanaal.

Spanje en Portugal zijn ook goed vertegenwoordigd met Beluga (Art Deco-stijl), woonkamermeubels van Cortimoveis (foto 3, Corti, collectie Justine) en OPR (foto 4) uit Portugal en tafels en stoelen van Discalsa uit Spanje. Mobliberica (foto 5) is terug in hal 5.

Italië is vooral sterk vooral op het gebied van zitmeubelen. Uiteraard bij Calligaris, maar nu ook door Infiniti, de jonge Italiaanse meubelfabrikant die naast de projectmarkt, nu ook het residentiële segment bedient.

Topstar uit Duitsland brengt ook zijn zusterbedrijf Wagner mee naar de beurs en een stoelprogramma uit het high-end segment.

Op Square, het bekende segment op de beursvloer met toegankelijk design, staan twee interessante nieuwe namen Era uit Kroatië (foto 6, 7 Sins Kolor van ontwerper Karim Rashid) en het Zwitserse White Oak, dat eerder al in De Woonindustrie te vinden was.

Maar dat is nog lang niet alles. Uiteraard zijn er ook veel Belgische en Nederlandse bedrijven op de beurs te vinden, die we binnenkort aan bod laten komen. Dat geldt ook voor het slapensegment dat traditioneel weer onder de noemer Brussels by Night wordt gehouden.

 Links

www.bakerbedford.co.uk
www.beluga-furniture-lines.com
www.calligaris.it
www.corti.pt
www.discalsa.com
www.ekornes.com
www.englishchesterfieldcompany.com
www.era.com.hr
www.furninova.se
www.hovdenmobel.no
www.infinitidesign.it/en/
www.maxdivani.it
www.meubelbeurs.be
www.mobliberica.com
www.natuzzi.com
www.oprmoveis.com
www.tetrad.co.uk
www.topstar.de
www.whiteoak.ch

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, show, evenement, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Square, Mozaïek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, jubileum, #meubelbeursbrussel, #brusselsbynight

Gerelateerd nieuws
Fonq laat woonwinkels meeliften
Webwinkel Fonq lanceerde recent zijn 'Fonq Partners'-programma en is daarmee de eerste webshop in Nederland met een specialistische marktplaats in Home & Living.
lees verder
 
Euretco groeit verder
lees verder
Nieuwe meubels Lande
Kortgeleden presenteerde meubelfabriek Lande haar nieuwste meubels: een bank, tafel, leestafel en bijzettafel. Daarnaast de vernieuwde werkplek Rondo Uno.
lees verder
Aanval op gevestigde orde dekbedmode
Opvallende berichten van de laatste tijd van bedrijven die stellen dat de markt in dekbedovertrekken verdeeld wordt door een aantal exorbitant rijke families die de prijzen hoog houden.
lees verder
 
Wooncollectie bij Hudson's Bay
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden