Interface neemt Nora over

Dinsdag 19 juni 2018

Nora Systems heeft afgelopen week aangekondigd dat Interface een overeenkomst heeft gesloten met ICG (Intermediate Capital Group) en het management om Nora te kopen.
Interface neemt Nora over

De Amerikaanse tapijttegelfabrikant Interface, dat begin vorig haar haar assortiment heeft uitgebreid met lvt, heeft haar hoofdzetel in Atlanta, Georgia (VS). Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Scherpenzeel.

Net als het Duitse Nora, met Belgische vestiging in Hoeilaart en Nederlandse in Kaatsheuvel, richt Interface zich op de projectmarkt. Nora doet dit reeds meer dan 60 jaar met rubber vloeren. Eind vorig jaar werd nog de vijftigste verjaarsdag van de bekende Norament noppenrubbervloer gevierd (foto Nora Systems: Norament op vliegveld Frankfurt).

De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2018 worden afgerond, onder voorbehoud van onder meer wettelijke goedkeuringen. Nora Systems is een niet-beursgenoteerd bedrijf dat nu eigendom is van beleggingsmaatschappij Intermediate Capital Group (ICG) en het managementteam.

Christa Hoffmann, managing director en cfo bij Nora Systems, stelt dat de bedrijven eenzelfde cultuur en strategie hebben. Samen met Interface zijn ze in staat om een ​​nog breder scala aan producten en diensten aan klanten aan te bieden. Andreas Mueller, managing director en ceo, ziet door de overname kansen in verschillende marktsegmenten en in geografische regio's, waar Nora momenteel niet actief is.

 Links

www.interface.com
www.interfaceinc.com
www.nora.com/nl
www.nora.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, project, kantoor, hospitality, horeca, gezondheidszorg, ziekenhuis, verzorging, vloer, vloerbedekking, tegel, strook, stroken, PVC, lvt, vloeren, samenwerking, overname, fusie, koop, acquisitie, merger, merge, #interface, #nora, #norasystems, #icg

Gerelateerd nieuws
Mooi gewoon bij Jan Kath
Kleine - vaak niet groter dan een tissue - en meestal incomplete stukjes borduursels uit vroege tijden waren de inspiratie voor een verrassend mooie karpettencollectie van Jan Kath: Common Threads.
lees verder
Orgatec 2018
Komende week is het tijd voor de belangrijkste projectinrichtingsbeurs van het jaar: de Orgatec. Van dinsdag 23 tot zaterdag 27 oktober in Keulen.
lees verder
Weverij Van Maele failliet
Werknemers van Van Maele Weavers werden kortgeleden nog onder politietoezicht naar buiten geleid, vorige week donderdag vroeg het bedrijf uit Tielt het faillissement aan.
lees verder
Hans ter Hart nieuwe directeur Leoxx
Met ingang van 1 november 2018 wordt Hans ter Hart (52) de nieuwe directeur van Leoxx bv en Prints van Oranje bv te Houten. Eigenaresse Anja Nekeman is verheugd met de aanstelling van Ter Hart als directeur en opvolger van Marc Treu.
lees verder
 
Kwartet nieuwe collecties Interfloor
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden