Interface neemt Nora over

Dinsdag 19 juni 2018

Nora Systems heeft afgelopen week aangekondigd dat Interface een overeenkomst heeft gesloten met ICG (Intermediate Capital Group) en het management om Nora te kopen.
Interface neemt Nora over

De Amerikaanse tapijttegelfabrikant Interface, dat begin vorig haar haar assortiment heeft uitgebreid met lvt, heeft haar hoofdzetel in Atlanta, Georgia (VS). Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Scherpenzeel.

Net als het Duitse Nora, met Belgische vestiging in Hoeilaart en Nederlandse in Kaatsheuvel, richt Interface zich op de projectmarkt. Nora doet dit reeds meer dan 60 jaar met rubber vloeren. Eind vorig jaar werd nog de vijftigste verjaarsdag van de bekende Norament noppenrubbervloer gevierd (foto Nora Systems: Norament op vliegveld Frankfurt).

De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2018 worden afgerond, onder voorbehoud van onder meer wettelijke goedkeuringen. Nora Systems is een niet-beursgenoteerd bedrijf dat nu eigendom is van beleggingsmaatschappij Intermediate Capital Group (ICG) en het managementteam.

Christa Hoffmann, managing director en cfo bij Nora Systems, stelt dat de bedrijven eenzelfde cultuur en strategie hebben. Samen met Interface zijn ze in staat om een ​​nog breder scala aan producten en diensten aan klanten aan te bieden. Andreas Mueller, managing director en ceo, ziet door de overname kansen in verschillende marktsegmenten en in geografische regio's, waar Nora momenteel niet actief is.

 Links

www.interface.com
www.interfaceinc.com
www.nora.com/nl
www.nora.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, project, kantoor, hospitality, horeca, gezondheidszorg, ziekenhuis, verzorging, vloer, vloerbedekking, tegel, strook, stroken, PVC, lvt, vloeren, samenwerking, overname, fusie, koop, acquisitie, merger, merge, #interface, #nora, #norasystems, #icg

Gerelateerd nieuws
Duijndam verlaat Sanoma alweer
Marc Duijndam, de ceo van Sanoma Media Nederland sinds begin dit jaar, stopt er al weer mee. In goed onderling overleg is besloten dit per direct te doen.
lees verder
Ikea koopt meubels op
Ikea gaat binnenkort in vijf Duitse vestigingen gebruikte meubels terugkopen. Het gaat om een proef. Klanten krijgen een tegoedbon als ze hun eerder aangeschafte gebruikte meubel weer terugbrengen naar de woonwinkelketen.
lees verder
 
Ook AR bij Wehkamp
lees verder
Kalse terug in interieurbranche
Hans Kalse is weer terug in de interieurbranche. Hij is begin deze maand aan de slag gegaan in de bedtextielsector als verkoopdirecteur bij het nieuwe bedrijf The Cotton & Blend Company.
lees verder
Máxima met Marmoleum
Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht, dat onlangs officieel werd geopend, is een 'healing environment'. Het ziekenhuis streeft naar 100% genezing van al haar patiënten met kinderkanker.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden