H&M in lampen en meubels

Zaterdag 30 juni 2018

Door opnieuw een lagere omzet van H&M in Nederland, gaat het Zweedse modeconcern nu het assortiment uitbreiden met lampen en meubels.
H&M in lampen en meubels

Was de omzet van H&M (Hennes & Mauritz) vorig jaar al 7% gedaald, in het eerste halfjaar van 2018 is deze met 3% gedaald. In het tweede kwartaal (lopend tot eind mei) was de daling 4%, in het eerste kwartaal 1%.

De totale omzet is in het eerste halfjaar iets teruggelopen naar circa € 11 miljard, de winst daalde met ruim 25%.

Ceo Karl-Johan Persson stelt als oorzaak onder meer dat de H&M te veel voorraad. De retailer is bezig hun logistieke systemen aan te passen om deze sneller, flexibeler en efficiënter te maken. Dat ging echter niet geheel soepel, waardoor de verkopen negatief zijn beïnvloed.

Ook werd bekend dat het aanbod van H&M Home in de tweede helft van het jaar wordt uitgebreid met lampen en meubels. Dit jaar worden acht H&M Home winkels van geopend. Soms zit de H&M Home in een H&M vestiging zelf. Bijvoorbeeld in Utrecht in het vernieuwde Hoog Catharijne, die op Koningsdag (27 april) is geopend. Het assortiment bestond al onder meer uit beddengoed, handdoeken, kussen(hoezen) (foto, H&M website), huishoudtextiel, glaswerk, kaarsen en andere woonaccessoires, zoveel mogelijk gemaakt van duurzame materialen. In totaal heeft H&M nu ruim 4.800 winkels.

 

 Links

www.hm.com
http://www2.hm.com/nl_nl/index.html

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, meubel, woonartikel, woonaccessoire, verlichting, lamp, lampen, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, franchise, formule, woonwinkel, detailhandel, winkelformule, inkoop, inkoopvereniging, inkoopcombinatie, samenwerking, #hm, #hmhome

Gerelateerd nieuws
Andrea op Orgatec
Artifort gebruikt de deelname aan Orgatec onder meer voor de lancering van de nieuwe Andrea barstoel.
lees verder
 
Kapstokken op Orgatec
lees verder
The Future of Sleep
De innovatie van slaap: Hšstens en de Dutch Design Foundation slaan de handen ineen voor The Future of Sleep tijdens de DDW.
lees verder
Orgatec 2018
Komende week is het tijd voor de belangrijkste projectinrichtingsbeurs van het jaar: de Orgatec. Van dinsdag 23 tot zaterdag 27 oktober in Keulen.
lees verder
Equilli naar DWI
De slapenafdeling van DWI, De Woonindustrie, in Nieuwegein wordt per 1 december verrijkt met de firma Equilli uit Mechelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden