H&M in lampen en meubels

Zaterdag 30 juni 2018

Door opnieuw een lagere omzet van H&M in Nederland, gaat het Zweedse modeconcern nu het assortiment uitbreiden met lampen en meubels.
H&M in lampen en meubels

Was de omzet van H&M (Hennes & Mauritz) vorig jaar al 7% gedaald, in het eerste halfjaar van 2018 is deze met 3% gedaald. In het tweede kwartaal (lopend tot eind mei) was de daling 4%, in het eerste kwartaal 1%.

De totale omzet is in het eerste halfjaar iets teruggelopen naar circa € 11 miljard, de winst daalde met ruim 25%.

Ceo Karl-Johan Persson stelt als oorzaak onder meer dat de H&M te veel voorraad. De retailer is bezig hun logistieke systemen aan te passen om deze sneller, flexibeler en efficiënter te maken. Dat ging echter niet geheel soepel, waardoor de verkopen negatief zijn beïnvloed.

Ook werd bekend dat het aanbod van H&M Home in de tweede helft van het jaar wordt uitgebreid met lampen en meubels. Dit jaar worden acht H&M Home winkels van geopend. Soms zit de H&M Home in een H&M vestiging zelf. Bijvoorbeeld in Utrecht in het vernieuwde Hoog Catharijne, die op Koningsdag (27 april) is geopend. Het assortiment bestond al onder meer uit beddengoed, handdoeken, kussen(hoezen) (foto, H&M website), huishoudtextiel, glaswerk, kaarsen en andere woonaccessoires, zoveel mogelijk gemaakt van duurzame materialen. In totaal heeft H&M nu ruim 4.800 winkels.

 

 Links

www.hm.com
http://www2.hm.com/nl_nl/index.html

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, meubel, woonartikel, woonaccessoire, verlichting, lamp, lampen, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, franchise, formule, woonwinkel, detailhandel, winkelformule, inkoop, inkoopvereniging, inkoopcombinatie, samenwerking, #hm, #hmhome

Gerelateerd nieuws
Veel Scandinavisch op Showup
Scandinavische merken zijn elke editie goed vertegenwoordigd op Showup. Niet alleen qua hoeveelheid, maar ook via het Deens Design Paviljoen.
lees verder
Toch nieuw leven CS Schmal
Eind juni leek het definitief 'Schluss' voor CS Schmalmoebel. Nu blijft de geest van het bedrijf toch overeind: Çilek neemt merk- en modelrechten over.
lees verder
Duijndam verlaat Sanoma alweer
Marc Duijndam, de ceo van Sanoma Media Nederland sinds begin dit jaar, stopt er al weer mee. In goed onderling overleg is besloten dit per direct te doen.
lees verder
Tillema naar Bolia
Christian Tillema is sinds juli aan de slag als international b2b-sales manager bij het Deense Bolia.com.
lees verder
Denham in meubelen
Het jeansmerk Denham brengt in samenwerking met de Scandinavische meubelfabrikant Norr11 een uitgebreide meubelcollectie uit.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden