Droog Design in museum

Woensdag 02 augustus 2017

Droog Design, afgelopen voorjaarseditie nog deelnemer aan ShowUp, zal vanaf september haar beginjaren tonen in het Centraal Museum in Utrecht.
Droog Design in museum
Droog Design in museum Droog Design in museum

Foto 1. Tejo Remy: You can't lay down your memory - 2. Marcel Wanders: geknoopte stoel - 3. Hella Jongerius: zachte vaas 'urn'

 

 

Vroeg Droog: de beginjaren van Droog Design. Vanaf 22 september 2017 presenteert het Centraal Museum vijftig topstukken van Droog Design.

Het collectief Droog Design werd in 1994 opgericht door Renny Ramakers en Gijs Bakker. De ontwerpen uit de vroege jaren zijn innovatief, toegankelijk en zitten vol twisten en humor. De calvinistische less-is-more mentaliteit van Nederlandse vormgeving kreeg met Droog een nieuwe uitstraling. Er werd gebruik gemaakt van onorthodoxe materialen en bestaande objecten kregen een andere functie.

Vlak voor het oprichten van Droog Design, toonden ze reeds werk in o.a. Amsterdam en op de Salone del Mobile in Milaan. De stukken trokken wereldwijde aandacht en zetten Nederlandse vormgeving internationaal op de kaart. Deze vroege ontwerpen staan centraal in de tentoonstelling Vroeg Droog: de beginjaren van Droog Design.

Vroeg Droog: de beginjaren van Droog Design is te bezoeken van 22 september tot en met 3 december 2017. Op de avondopenstellingen op 5 oktober en 2 november kunnen bezoekers op een bijzondere manier kennismaken met Droog Design.

 Links

www.centraalmuseum.nl
www.droogdesign.nl
www.showup.nl
www.showupbrands.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, interieurbeurs, woonaccessoire, behang, wandbekleding, bedtextiel, overtrek, decoratie, decoratie-artikel, geschenk, gift, cadeau, kado, servies, keramiek, meubel, kleinmeubel, bijzet, verlichting, licht, verlichting, sierkussen, kussen, textiel, woon, woontextiel, woningtextiel, #Growup, #Listenup, kinderkamer, jeugdkamer, #ShowUp, #StartUp, #DroogDesign, #CentraalMuseum

Gerelateerd nieuws
Omzet interieur goed
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 3,4% meer omgezet dan in mei 2017, het volume was 3,2% hoger. De omzet van non-food, waaronder het interieursegment, steeg weer.
lees verder
Plant 10.1 toekomst op Orgatec
Adviesbureaus Detecon en Orange Council tonen op de projectinrichtingsbeurs Orgatec in Keulen welke voordelen cultuur op de werkplek biedt en wat dat betekent voor de inrichting.
lees verder
Herfst bij Libeco
Kortgeleden openbaarde Libeco, aankomende 11 tot 13 september exposant van de raam- en meubelbekledingsbeurs Mood in Brussel, haar nieuwe herfstcollectie.
lees verder
Woonaccessoires op Meubelbeurs Brussel
Boutique wordt een nieuw segment voor woonaccessoires op de Meubelbeurs Brussel 2018, die komende november wordt gehouden.
lees verder
 
Opnieuw daling Tendence
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden