Droog Design in museum

Woensdag 02 augustus 2017

Droog Design, afgelopen voorjaarseditie nog deelnemer aan ShowUp, zal vanaf september haar beginjaren tonen in het Centraal Museum in Utrecht.
Droog Design in museum
Droog Design in museum Droog Design in museum

Foto 1. Tejo Remy: You can't lay down your memory - 2. Marcel Wanders: geknoopte stoel - 3. Hella Jongerius: zachte vaas 'urn'

 

 

Vroeg Droog: de beginjaren van Droog Design. Vanaf 22 september 2017 presenteert het Centraal Museum vijftig topstukken van Droog Design.

Het collectief Droog Design werd in 1994 opgericht door Renny Ramakers en Gijs Bakker. De ontwerpen uit de vroege jaren zijn innovatief, toegankelijk en zitten vol twisten en humor. De calvinistische less-is-more mentaliteit van Nederlandse vormgeving kreeg met Droog een nieuwe uitstraling. Er werd gebruik gemaakt van onorthodoxe materialen en bestaande objecten kregen een andere functie.

Vlak voor het oprichten van Droog Design, toonden ze reeds werk in o.a. Amsterdam en op de Salone del Mobile in Milaan. De stukken trokken wereldwijde aandacht en zetten Nederlandse vormgeving internationaal op de kaart. Deze vroege ontwerpen staan centraal in de tentoonstelling Vroeg Droog: de beginjaren van Droog Design.

Vroeg Droog: de beginjaren van Droog Design is te bezoeken van 22 september tot en met 3 december 2017. Op de avondopenstellingen op 5 oktober en 2 november kunnen bezoekers op een bijzondere manier kennismaken met Droog Design.

 Links

www.centraalmuseum.nl
www.droogdesign.nl
www.showup.nl
www.showupbrands.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, interieurbeurs, woonaccessoire, behang, wandbekleding, bedtextiel, overtrek, decoratie, decoratie-artikel, geschenk, gift, cadeau, kado, servies, keramiek, meubel, kleinmeubel, bijzet, verlichting, licht, verlichting, sierkussen, kussen, textiel, woon, woontextiel, woningtextiel, #Growup, #Listenup, kinderkamer, jeugdkamer, #ShowUp, #StartUp, #DroogDesign, #CentraalMuseum

Gerelateerd nieuws
 
Omzet woonwinkels eerste halfjaar top
lees verder
Omzet detailhandel juni +4,3%
De Nederlandse detailhandel heeft in juni 4,3% meer omgezet, zo meldt het CBS. De verkopen (volume) waren 3,7% hoger. De omzet van zowel de food- als de non-foodsector groeide. Online pluste met 19,5%.
lees verder
 
Dichtkunst bij Chivasso
lees verder
Spotlight Handedby op Showup
Begin september is Handed By weer present op Showup. Met de nieuwe herfst en winter collecties, waarbij techniek en design samen gebracht worden.
lees verder
Spoga: 3 days of pure garden
Outdoor meubilair op groene dakterrassen en buiten koken: de outdoor trends voor het komende seizoen zijn over vier weken te vinden op Spoga + gafa in Keulen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden