Doorstart voor Lil.nl

Dinsdag 02 oktober 2018

Een faillissement betekent voor veel bedrijven het einde, maar het lijkt erop dat Lil.nl toch een nieuwe kans krijgt.
Doorstart voor Lil.nl

Lil.nl, waaronder ook Designwonen.com, ging in april failliet. Een maand later nam Diek Invest de failliete boedel over. Weer een maand later verkocht Diek de helft hiervan, Designwonen.nl, aan Experieur.

Lil.nl was lange tijd een van de snelst groeiende woonwebwinkels van ons land. De omzet liet een stijgende lijn zien, maar uit een uitzending van Radar bleek dat de organisatie niet zonder problemen was. Niet lang na de uitzending viel zelfs het doek voor de online gigant.

De Groningse investeringsmaatschappij Diek Invest, onderdeel van de OVM | Group, en ondernemer Sebastian Bakker zagen nog voldoende kansen voor het bedrijf en besloten de webshop van de curator te kopen.

Om de webshop weer succesvol te maken, werden alle onderdelen afgestoten die niets met de webwinkel hadden te maken. Via Onlineveilingmeester.nl werden onder meer de kantoorinrichting en de artikelen uit de showroom geveild. Vervolgens werd er gekozen voor een kleiner assortiment en kwam de focus vooral te liggen op het segment indoor living.

De afgeslankte versie was binnen enkele weken actief. Ook lag er weer voldoende voorraad om de omzet verder te laten stijgen. Wel werd er besloten om de afgeslankte versie van Lil.nl te verkopen. Dat lukte via WebshopOvername.nl. De nieuwe eigenaar is Hotels.nl-oprichter Kees Eldering.

 Links

www.designwonen.com
www.experieur.com
www.onlineveilingmeester.nl
www.ovmgroup.eu
www.lil.nl
www.webshopovername.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, meubel, meubilair, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, personalia, failliet, bankroet, sanering, herstructurering, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, fusie, samenwerking, retail, webwinkel, webshop, internet, winkel, design, #lil, #designwonen, #experieur, #diek, #webshopovername, #onlineveiligmeester

Gerelateerd nieuws
 
Kapstokken op Orgatec
lees verder
The Future of Sleep
De innovatie van slaap: Hšstens en de Dutch Design Foundation slaan de handen ineen voor The Future of Sleep tijdens de DDW.
lees verder
Orgatec 2018
Komende week is het tijd voor de belangrijkste projectinrichtingsbeurs van het jaar: de Orgatec. Van dinsdag 23 tot zaterdag 27 oktober in Keulen.
lees verder
Equilli naar DWI
De slapenafdeling van DWI, De Woonindustrie, in Nieuwegein wordt per 1 december verrijkt met de firma Equilli uit Mechelen.
lees verder
Alicia verlaat Intirio
Voor eventmanager Alicia Gonzalez is het vandaag, 12 oktober, de laatste werkdag bij Easyfairs.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden