Designwonen.com naar Experieur

Dinsdag 03 juli 2018

De nieuwe eigenaar van de failliete webwinkels Lil.nl en Designwonen.com, Diek Invest, heeft circa de helft van het bedrijf verkocht aan Experieur bv uit Nieuw-Vennep.
Designwonen.com naar Experieur
Designwonen.com naar Experieur Designwonen.com naar Experieur Designwonen.com naar Experieur

Het domein Designwonen.com - en het gekoppelde Duitse Designwohnen.de - is, inclusief de content, klanten- en leveranciersgegevens, door Diek Invest verkocht aan Experieur bv. Eigenaren van dat laatste bedrijf zijn Matthijs Wessels (foto 4), voormalig eigenaar van de dealsite Groupactie.nl, en Roger van Praag Sigaar (foto 3), sinds 1933 dus al 85 jaar bekend als grossier van bedtextiel, het laatste jaar onder de naam Van Praags Bedding. Dat blijft overigens zo.

Diek Invest blijft vooralsnog Lil.nl exploiteren, al was het maar om de enorme voorraden die er op het moment van het faillissement waren te verkopen. Meldden we eerder dat dit om een overnamebedrag van € 20.000 zou gaan, uit het financieel verslag van de curator blijkt dit bedrag echter veel hoger.

Inmiddels is er door een nieuwe websitedeveloper een nieuwe site voor Designwonen.com (foto 1) en Designwohnen.de gebouwd, waarbij alle bestaande koppelingen volgens Van Praag zijn blijven bestaan waardoor de site nog altijd net zo goed wordt gevonden als voorheen. Maandag 9 juli zullen diverse artikelen weer bestelbaar zijn.

Het was bedoeling dat Experieur met de webwinkel Experieur.com meubelen zou gaan verkopen, maar dat zal nu onder de naam Designwonen.com gaan gebeuren. Experieur exploiteert daarnaast ook de webwinkel Trendybed.nl (foto 2) met voornamelijk beddengoed.

Hoewel Trendybed al prima resultaten boekt, verwacht Van Praag een flinke ordergroei. Dit vanwege de vindbaarheid en het ten opzichte van Trendybed veel grotere aantal klanten van Designwonen.

 Links

www.designwohnen.de
www.designwonen.com
www.experieur.com
www.lil.nl
www.trendybed.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, meubel, meubilair, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, personalia, failliet, bankroet, sanering, herstructurering, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, fusie, samenwerking, retail, webwinkel, webshop, internet, winkel, design, #lil, #designwonen, #designwohnen, #trendybed, #experieur, #vanpraagsigaar, #prasiga, #psbbrands, #diekinvest

Gerelateerd nieuws
Veel Scandinavisch op Showup
Scandinavische merken zijn elke editie goed vertegenwoordigd op Showup. Niet alleen qua hoeveelheid, maar ook via het Deens Design Paviljoen.
lees verder
Toch nieuw leven CS Schmal
Eind juni leek het definitief 'Schluss' voor CS Schmalmoebel. Nu blijft de geest van het bedrijf toch overeind: Çilek neemt merk- en modelrechten over.
lees verder
Duijndam verlaat Sanoma alweer
Marc Duijndam, de ceo van Sanoma Media Nederland sinds begin dit jaar, stopt er al weer mee. In goed onderling overleg is besloten dit per direct te doen.
lees verder
Tillema naar Bolia
Christian Tillema is sinds juli aan de slag als international b2b-sales manager bij het Deense Bolia.com.
lees verder
Denham in meubelen
Het jeansmerk Denham brengt in samenwerking met de Scandinavische meubelfabrikant Norr11 een uitgebreide meubelcollectie uit.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden