Dekmantel Steinhoff vastgoed op Bahama's

Dinsdag 10 april 2018

De noodlijdende meubelfabrikant Steinhoff heeft jarenlang constructies gebruikt die de werkelijke eigenaar van zijn Britse vastgoed verhulden, zo meldde het FD gisteren.
Dekmantel Steinhoff vastgoed op Bahama's

Het van oorsprong Zuid-Afrikaanse Steinhoff, statutair gevestigd in Amsterdam, is sinds december vorig jaar verwikkeld in een boekhoudschandaal, waardoor het aandeel begin  december 2017 80% in waarde, ruim € 18 miljard aan beurswaarde zakte.Steinhoff is na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf van Europa. Het bezit tientallen ketens, zoals Conforama en Poco, vooral op het gebied van meubels, bedden en matrassen.

Het Europese vastgoed zit in Hemisphere International Properties bv in Eindhoven. Vorige week meldde Steinhoff dat het Europese vastgoed €1,1 miljard minder waard bleek dan gedacht. Hemisphere heeft een dochterbedrijf op de Bahama's dat eigenaar is van kantoren en distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk, zo blijkt uit gegevens van het Britse kadaster.

De vennootschap op de Bahama's waarin de Steinhoff-panden zijn ondergebracht, verwisselde enkele jaren geleden in acht dagen drie keer van eigenaar. Dit blijkt uit onderzoek in de Panama Papers. Beheerder van dit dochterbedrijf was Mossack Fonseca, het Panamese juridisch advieskantoor dat centraal stond in de Panama Papers.

Analist Teun Teeuwisse schreef volgens het Financieele Dagblad begin vorig jaar een rapport: 'Het vermoeden is dat Steinhoff zijn vastgoed in de afgelopen jaren al heeft verkocht omdat het geld op was. Door het vastgoed in vennootschappen te stoppen in landen waar geen transparantie is, kon het bedrijf doen alsof ze het vastgoed nog wel in bezit had.'

Zie hier het uitgebreide artikel, alsook eerdere publicaties in het FD rond Steinhoff en het boekhoudschandaal.
Links

www.steinhoff-moebel.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, bedtextiel, overtrek, boxspring, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, kapstok, stoel, eetkamer, fauteuil, dressoir, trends, woontrends, interieurtrends, #steinhoff

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe boxspring Avek
lees verder
Volop nieuws Vakbeurs DWI
Gisteren is de Vakbeurs van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein van start gegaan, samen met de designshow Dutch Design Dock (DDD). En dat belooft natuurlijk veel noviteiten.
lees verder
Cotta koopt Steinpol
De concentratie in de markt van gestoffeerde meubelen neemt verder toe: Steinhoff International en Cotta Collection hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden van een overname van Steinpol Central Services S.p.z.o.o..
lees verder
Norma en Napco failliet
Bijzondere tijden in de slapenwereld: afgelopen donderdag zijn Norma en Napco failliet verklaard.
lees verder
Wiemann neemt Loddenkemper en Femira over
Het Duitse familiebedrijf Wiemann neemt Loddenkemper en Femira over van de Hüls groep en versterkt daarmee de positie als aanbieder in de slaapkamer- en slaapsystemensector.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden