Condor koopt Edel

Donderdag 20 september 2018

Condor Carpets neemt branchegenoot Edel over. De overname is woensdag bekendgemaakt, zonder de verkoopprijs te openbaren, zo meldt het FD.
Condor koopt Edel

Condor Carpets is een grote speler in de markt van kamerbreed tapijt, kunstgras en automatten. Begin 2017 nam het bedrijf uit Hasselt al Timzo over en in 2014 een deel van het gefailleerde BéWé Tapijt.

De onderneming heeft na de aankoop een omzet van circa € 450 miljoen met zo'n 900 werknemers. Het familiebedrijf, eigendom van twee families Hoekman, exporteert veel naar Engeland en Duitsland.

Edel Carpets bestaat dit jaar 100 jaar. Het bedrijf uit Genemuiden (foto; website) produceert garens en tapijt en verkoopt tapijt en vloerkleden van wol en polyamide die hoger in de markt zitten dan die van Condor Carpets. Met 85 werknemers behaalt het omzet genereren van zo'n € 30 miljoen in de Benelux, Duitsland en Engeland. Het bedrijf werd 1 oktober 2015 geleden overgenomen door de Nederlandse investeringsmaatschappij O2.

Condor Carpets koopt Edel Carpets uit de Edel Group holding. Onderdeel van de transactie is de aankoop van Telenzo Carpets alsmede de extrusie- en tapijtgarenveredelingsactiviteiten van Edel Group. Verder staan er vooralsnog geen wijzigingen op stapel.
De kunstgrasactiviteiten en de backingproductie blijven bij de Edel Group.
Links

www.edelgroup.nl
www.condorcompany.eu
www.timzo.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, lvt, wpc, kunstgras, stroken, plank, parket, steen, keramisch, keramiek, tegel, stoffering, egalisatie, verwarming, vloerverwarming, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, onderhoud, reiniging, plinten, profielen, #edel, #edelgroup, #timzotapijt, #condorgroup, #telenzo

Gerelateerd nieuws
Orgatec 2018
Komende week is het tijd voor de belangrijkste projectinrichtingsbeurs van het jaar: de Orgatec. Van dinsdag 23 tot zaterdag 27 oktober in Keulen.
lees verder
Weverij Van Maele failliet
Werknemers van Van Maele Weavers werden kortgeleden nog onder politietoezicht naar buiten geleid, vorige week donderdag vroeg het bedrijf uit Tielt het faillissement aan.
lees verder
Hans ter Hart nieuwe directeur Leoxx
Met ingang van 1 november 2018 wordt Hans ter Hart (52) de nieuwe directeur van Leoxx bv en Prints van Oranje bv te Houten. Eigenaresse Anja Nekeman is verheugd met de aanstelling van Ter Hart als directeur en opvolger van Marc Treu.
lees verder
 
Kwartet nieuwe collecties Interfloor
lees verder
Alicia verlaat Intirio
Voor eventmanager Alicia Gonzalez is het vandaag, 12 oktober, de laatste werkdag bij Easyfairs.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden