Clayre & Eef failliet

Woensdag 29 augustus 2018

Vorige week is Clayre & Eef uit Haelen failliet verklaard. Voor 72 werknemers dreigt ontslag.
Clayre & Eef failliet

Clayre & Eef is een groothandel in woondecoratie en handelde onder meerdere namen waaronder Mieks Design, Tops Textiles en Lumilamp. United Home Brands is het moederbedrijf.

De curator, Cristian Slegers van Aben & Slag Advocaten uit Weert, onderzoekt de kansen voor het doorstart, zo meldde De Limburger. Om de mogelijkheden op een doorstart te vergroten, draait het bedrijf vooralsnog gewoon door: de winkel in Venlo blijft open en de website in de lucht.

Het bedrijf, opgericht in 1994, heeft zijn hoofdkantoor en magazijn in Haelen en heeft daarnaast cash-and-carry zaak op Flora Trade Parc in Venlo, waar ook Trends & Trade onder valt. Dit is een groot B2B-inkoopcentrum voor onder meer tuincentra, cadeauwinkels en woondecoratiezaken.

Een terugval in de omzet is volgens Slegers een belangrijke verklaring van het faillissement. Dat heeft geleid tot liquiditeitsproblemen, waarna inkoopgoederen uit China in de havens geblokkeerd werden.

Clayre & Eef was in 2015 en 2016 nog zeer winstgevend met een omzet van bijna € 9 miljoen en bijna € 1,5 miljoen nettowinst, zo meldt de Limburger. Vorig jaar daalde de omzet naar € 7,6 miljoen en de winst verdampte vrijwel geheel.

 

P.S. Inmiddels heeft het bedrijf een doorstart gemaakt!

 Links

www.abenslag.nl
www.clayre-eef.com
www.floratradeparcvenlo.com
www.trendstrade.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, kussens, accessoires, textiel, tafellinnen, tafelmode, verlichting, lamp, dekbedovertrek, quilt, plaid, meubels, overname, fusie, samenwerking, samen, failliet, bankroet, sanering, herstructurering, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, #calyreeef, #clayreandeef

Gerelateerd nieuws
 
Kapstokken op Orgatec
lees verder
Orgatec 2018
Komende week is het tijd voor de belangrijkste projectinrichtingsbeurs van het jaar: de Orgatec. Van dinsdag 23 tot zaterdag 27 oktober in Keulen.
lees verder
Alicia verlaat Intirio
Voor eventmanager Alicia Gonzalez is het vandaag, 12 oktober, de laatste werkdag bij Easyfairs.
lees verder
Lol bij Bece
In de voormalige productiehal van raamdecoratieleverancier Bťcť (B&C) in Nunspeet wordt binnenkort samen met een paar andere interieurleveranciers een hoop lol gemaakt.
lees verder
Eerste brandstore Riverdale
Tenbos opent morgen officieel zijn eerste Riverdale-brandstore van bijna 300 vierkante meter in woonwarenhuis Nijhof in Baarn.

lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden