Celstraf dreigt voor Pastoe-directeur

Dinsdag 25 september 2018

Justitie eist een zware straf voor de huidge directeur van Pastoe, Rudy Stroink, wegens omkoping: 21 maanden celstraf.
Celstraf dreigt voor Pastoe-directeur

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste gisteren de bijna twee jaar celstraf tegen voormalig TCN-topman Rudy Stroink vanwege ‘omkoping, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie’ zo melden diverse media. In november 2016 vervolgde het OM Stroink hier voor.

De 62-jarige ondernemer Rudy Stroink, sinds 2014 directeur van meubelfabrikant Pastoe in Houten, was voorheen eigenaar van Trammell Crow Nederland (TCN). TCN was het moederbedrijf van onder meer het Home Trade Center (HTC), wat nu De Woonindustrie (DWI) is geworden. Stroink werd door het OM vervolgd voor het omkopen van een directeur van Google.

Stroink zou met zijn toenmalige bedrijf TCN € 1,7 miljoen smeergeld hebben betaald aan Google directeur van Google Simon Tusha om datacentra van technologiebedrijf Google naar de Eemshaven te halen. Dit speelde van juli 2008 tot en met maart 2010. In 2012 ging TCN failliet.

Ook tegen Stroinks' echtgenote Saskia van Bohemen als leidinggevende van het bedrijf is in de rechtbank in Zwolle celstraf geëist: vijftien maanden. Daarnaast eiste het OM dat twee dochterbedrijven van TCN boetes van € 1 miljoen en € 650.000 moeten betalen.

 Links

www.pastoe.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, meubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, personalia, rechtzaak, om, openbaar ministerie, failliet, tcn, faillissement, insolvantie, faling, straf, celstraf, boete, vervolging, #pastoe, #tcn, #dwi, #htc, #trammellcrow

Gerelateerd nieuws
 
Kapstokken op Orgatec
lees verder
Orgatec 2018
Komende week is het tijd voor de belangrijkste projectinrichtingsbeurs van het jaar: de Orgatec. Van dinsdag 23 tot zaterdag 27 oktober in Keulen.
lees verder
Interieuromzet stabiliseert
De Nederlandse detailhandel heeft in augustus 3,4% meer omgezet dan in augustus 2017, het volume was 3,2% hoger. De omzet van non-food steeg maar het interieur bleef vrijwel gelijk.
lees verder
Eerste brandstore Riverdale
Tenbos opent morgen officieel zijn eerste Riverdale-brandstore van bijna 300 vierkante meter in woonwarenhuis Nijhof in Baarn.

lees verder
Lokale leerfauteuil Leolux
De Venlose meubelfabrikant Leolux heeft een lokaal meubel geproduceerd, van ontwerp tot eindproduct. Alle ingrediŽnten komen van leveranciers uit de regio, zelfs het leer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden