Beter Bed 2017

Zaterdag 03 maart 2018

Beter Bed Holding heeft een omzetstijging van 1,5% geboekt en trekt zich terug uit Frankrijk.
Beter Bed 2017

Beter Bed heeft zijn zes winkels van Literie Concorde in Frankrijk vorig jaar gesloten, zo meldde cfo Bart Koops via RetailNews. Beter Bed startte in 2014 met een pilot in Frankrijk die in 2016 werd uitgebouwd. Toch bleek de aanwezige concurrentie - zoals van Steinhoff-dochter Conforama en verschillende franchiseformules - te groot voor succes op middellange termijn. Beter Bed denkt nog wel na over alternatieven bijvoorbeeld door eigen merken weg te zetten bij Franse franchiseformules.

Beter Bed heeft zijn nettowinst vorig jaar met bijna de helft zien dalen tot € 9,5 miljoen. Door onrust over giftige stoffen in matrassen liepen de inkomsten vooral in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland terug.

De totale omzet in 2017 is met 1,5% is gestegen tot € 416 miljoen. In vergelijkbare winkels was de omzetgroei volgens Beter Bed 0,4%. Nederland (+7,9% ) en vooral België (+36,3%) deden het uitstekend.

Ondanks de hogere omzet daalde het bedrijfsresultaat door licht dalende marges en hogere kosten. De economische ontwikkelingen blijven voor 2018 in de Benelux gunstig.

 Links

www.beterbedholding.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, economie, resultaat, winst, omzet, #beterbed

Gerelateerd nieuws
Vip Bedding
Van Praags Bedding uit Nieuw-Vennep heeft een nieuwe bedtextielcollectie geïntroduceerd: de Vip Bedding collectie.
lees verder
Rotan designwieg
In veel culturen en landen is de wieg van een pasgeboren baby nog steeds een rotanmand. De Sloop-cradle, ontworpen door Studio Irvine voor Yamakawa, is een moderne versie daarvan.
lees verder
 
Nieuwe voorzitter IMG
lees verder
Shypple bespaart zeevrachtkosten
Zelf importeren? Shypple ontwikkelde een digitaal platform, waardoor het importeren en exporteren van onder meer interieurproducten transparanter, makkelijker en goedkoper wordt.
lees verder
CS Schmalmoebel in problemen
De Duitse meubel- en slaapkamerfabrikant CS Schmalmöbel GmbH & Co KG is op 1 maart een faillissementsprocedure gestart, maar het bedrijf draait voorlopig door.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden